PM: Katona nem arról beszélt, hogy nem kellenek új munkahelyek

Nem azt állította Katona Tamás, hogy szükségtelen volna új munkahelyeket létesíteni Magyarországon – írja közleményében a Pénzügyminisztérium. A tárca szerint az államtitkár a múlt pénteken elhangzott rádióinterjúban arról beszélt, hogy munkahelyteremtésre szükség van, az új álláshelyek indokolt nagyságát pedig a foglalkoztatási helyzet és az ország népesedési viszonyai határozzák meg. Katona Tamás a Klubrádióban beszélt arról, hogy szerinte nincs szükség arra az egymillió munkahelyre, amelyet a Fidesz ígér. Czomba Sándor fideszes országgyûlési képviselõ szombaton erre úgy reagált: az államtitkár ezzel a kijelentésével beismerte, hogy az MSZP nem a munkahelyteremtés, hanem a munkahely-ellenesség és a munkanélküliség pártja.

Szükség van munkahelyteremtésre, azt azonban a foglalkoztatási helyzet és hazánk népesedési viszonyai határozzák meg, hogy pontosan mennyi álláshely indokolt – a Pénzügyminisztérium közleménye szerint errõl beszélt a tárca államtitkára egy múlt heti rádióinterjújában. Hozzáteszik: Katona Tamás ezzel arra hívta fel a figyelmet, hogy a munkahelyteremtéssel kapcsolatban szakmailag megalapozatlan ígéretek hangzanak el a Fidesz részérõl. A Pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint idén az Út a munkához program 110 milliárd forintos támogatási kerete 7,5 milliárd forint európai uniós forrással egészül ki. A program segítségével eddig százezer ember tudott visszatérni a munka világába.

A társadalom demográfiai alakulása nem teszi szükségessé azt az egymillió munkahelyet, amelyet a Fidesz ígér – ezt mondta a Pénzügyminisztérium államtitkára a Klubrádióban még múlt pénteken. Katona Tamás szerint csak akkor kellene ennyi állás, ha 70 éves koráig dolgozna mindenki. Czomba Sándor fideszes országgyûlési képviselõ erre úgy reagált: Katona Tamás kijelentéseivel leleplezte a szocialistákat és beismerte, hogy az MSZP nem a munkahelyteremtés, hanem a munkahely-ellenesség és a munkanélküliség pártja.