Koronavírus: folyamatos frissítés

2020.03.30. 11:30

A legjobb döntés, ha otthon maradunk

Bezárkózás, sok mozgás, dalolás: ezek a dolgok segítenek most a legtöbbet. Ne maradj le a nap legfontosabb híreiről!

Visitors carry backpacks as they walk on Westminster Bridge with the London Eye in the backgroud, in a near deserted central London on March 25, 2020, after Britain's government ordered a lockdown to slow the spread of the novel coronavirus. - Britain was under lockdown, its population joining around 1.7 billion people around the globe ordered to stay indoors to curb the "accelerating" spread of the coronavirus. (Photo by Tolga Akmen / AFP)

Forrás: Illusztráció/AFP

Fotó: Tolga Akmen

Beszámolunk egy kalandos hazatérésről Londonból, benti tornagyakorlatokról mesélünk.


20:00

Aki meg akarja úszni a koronavírus-fertőzést, az pár hétig kerülje az embereket, hívta fel figyelmet a napokban dr. Szlávik János infektológus főorvos, aki az egyik tévécsatornán az olvasók kérdésére válaszolt. Az egyik felmerülő kérdés az volt, hogy nem kellene-e sokkal több koronavírus-tesztet elvégezni a jelenleginél.


18:00

Némi túlzással ketrecbe zárt oroszlánként próbálják meg leküzdeni a koronavírus járvány miatti korlátozásokat a tiszaújvárosi triatlonosok is, akik számára éppúgy bizonytalan az idei szezonkezdet, maga a versenyévad, mint a többi sportág művelőinek. A helyi triatlon versenyek közül a Tisza Triatlon májusi megrendezése kérdéses, de jelen állás szerint a júliusi Triatlon Nagyhét is bizonytalan.


14:30

Az új típusú koronavírus járvány miatt a tervezettnél két héttel korábban ért véget az idei sárospataki ételosztás, amely során a jótékony vállalkozók, egyházi- és civil szervezetek várták minden szombat délben a helyi piacon a rászorulókat. A piac bezárt, Magyarországon kijárási korlátozás lépett életbe, a járvány miatt pedig egyébként sem tanácsos nagyobb tömegnek egy helyen összegyűlnie.


14:00

Eluralkodott a pánik. Az emberek támadásoktól és fosztogatásoktól tartanak.


13:00

Ha nem lenne nyakunkon a koronavírus-járvány, akkor az autósok zöme felállva tapsolna annak, hogy péntek óta immár 300 forint alatti áron is meg lehet vásárolni a benzinüzemű gépkocsikba az üzemanyagot.


7:30

A 3–1–2 meridiángyakorlatokkal erősíthetjük immunrendszerünket, megszabadulhatunk a kellemetlen testi-lelki tünetektől, önmagunkat gyógyíthatjuk.


7:00

Londonban március elején csak legyintettek, ha felrebbent egy-egy hír a koronavírus terjedéséről. Két héttel később már a brit főváros lakóit is utolérte a félelem. Testközelből élte át ezt egy 33 éves magyar fiatalember, aki külföldi életét ideiglenesen hátrahagyva, kalandos körülmények között tért haza Magyarországra.


Az elmúlt napok cikkei az alábbiakban olvashatóak:

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában