Pluszt kell hozzátenni

Gödöllőn kezdi meg pénteken 17 órától a negyeddöntő küzdelmeit az Albrecht-Miskolci VSC-MISI női röplabda csapata a CityLine NB I Ligában.

A borsodi hölgykoszorú az ötödik helyet szerezte meg az alapszakasz felsőházi rájátszásában, így a negyedik Gödöllővel mérkőzhetnek meg az elődöntőért. A párharc az egyik csapat második győzelméig tart, ma 17 órakor kezdődik az első mérkőzés. A két csapat egymás elleni mérlege azonos a szezonban: eddig a bajnokságban és a kupában is egy-egy győzelem illetve vereség.

Erre koncentrálnak

– Nyilván az első mérkőzés kimenetele nagyon fontos a továbbiak szempontjából, de ezt is megfelelően kell kezelnünk – mondta Kerekes Attila, az MVSC edzője. – Sőt, ez a helyzet akár nekünk is kedvezhet, hiszen a házigazdán nagyobb a teher, mi pedig felszabadultan játszhatunk, és most csak erre a találkozóra koncentrálunk. Bátran alkalmazhatunk különböző elemeket, azonban alapvető dolog, hogy a fogadásunk rendben legyen.
Van egy olyan taktikai elem, amit gyakoroltunk is a mögöttünk hagyott időben, amit biztos, hogy alkalmazni akarunk a meccs folyamán. A munka tehát bennünk van, aztán meglátjuk ez mire lesz elég. Az viszont biztos, hogy az “alap” mellett minden játékosnak hozzá kell tenni pluszt a teljesítményéhez, és mindez fegyelmezett és stabil játékkal akár a győzelem záloga is lehet. A csapatból két fiatal, Szabó és Oláh diákolimpiai mérkőzés miatt nem lesz a csapattal, viszont visszatért Kovács, aki bevethető lesz, ha szükséges.

A további párosítások: BSE – Tatabánya, Nyíregyháza – Nirvana-TFSE, Vasas – Kaposvár. A párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak. A továbbjutók az 1–4. helyért, a vesztesek az 5–8. helyért lépnek pályára.

PATovábbi hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek