(P)laza Művészeti Napok

Az idén rendezik meg második alkalommal az egy hónapos programsorozatot a Debrecen Plázában; a tavalyi annyira sikeres volt, hogy a szervezők a bővítés mellett döntöttek.

Négy héten át a színes rendezvények sorában kiállítások is szerepelnek, és teaház várja az érdeklődőket. A Lokitól a Vadkakasokon át a boszorkányokig, a papírhajtogatástól a filmvetítésen és a hastáncon át számtalan könnyen emészthető kulturális csemegét kínálnak a szervező diákok az üzletközpont látogatóinak. A nagyszínpadon negyven művészeti csoport lép fel, ismertek és kevésbé ismertek egyaránt – számolt be lapunknak Kovács Katinka. A csütörtöktől vasárnapig tartó programok a wellness és sport, az ezotéria, illetve a hagyományőrzés témái köré csoportosíthatók. A Plaza Galériában a Medgyessy Ferenc Gimnázium és az AKT művészeti kör tagjainak alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők, valamint gyermekmatinéval várják a legkisebbeket – mondta el Szilvási Tünde. A rendezvénysorozat megnyitója szeptember 1-jén lesz az Ady Endre Gimnázium növendékeinek közreműködésével.
Meghitt kultúrsziget
Újdonság a legmásodikabb Plaza Művészeti Napok életében a Teaház, melynek programjait Csordás Petra szervezte. A földszinten szomjunkat és tudásszomjunkat minden nap enyhíthetjük. A nagyszínpad eseményeihez kapcsolódó beszélgetések, előadások várják az érdeklődőket, emellett a programot filmvetítések is színesítik, a debreceni Kuckó Művésztanya alkotásait láthatják a teaházba betérők. A fiatal írók, költők felolvasóesteken mutathatják be műveiket, melyekről szakértők mondanak véleményt. A teaház kellemes hangulattal és színes programokkal várja a feltöltődni vágyókat. A támogatójegyekből befolyó bevételt a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézet és Diákotthon részére ajánlják fel a szervezők.