PJ Harvey végre Magyarországon

Akt.:
PJ Harvey
PJ Harvey
Budapest – Pénteken először hallhattuk Magyarországon élőben PJ Harveyt, aki élő koncertet adott és a Rudimental és a Kasabian is új lemezével lépett fel.

PJ Harvey az elmúlt huszonöt év talán legfontosabb brit dalszerző-előadója, aki bőséges életműve mellett magáénak tudhatja az NME életmű díját és a Mercury Prize-t, legújabb lemeze, a The Hope Six Demolition Project pedig tavaly jelent meg, a sorban immáron kilencedikként. Az utánozhatatlan dalszerző-gitáros-énekeső először játszott Magyarországon. Utána a Kasabian vette át a terepet, akik két éve is igen forró hangulatot teremtettek Mindeközben az A38 Sátorban a Quimby játszott, akik már a legelső Szigeten is felléptek – igaz, akkor még egy jóval kisebb színpadon. A tavaly 25 éves zenekar varázslatos látványvilággal és ördöngös rock and rollal hasított bele a délutánba. Őket követte még az este folyamán a dallamos brit folk-rock duó, a Bear’s Den, a Punnany Massif, valamint a legkülönfélébb hangmintákból is zenét csiholó DJ Shadow.

A Sziget, mint a Szabadság Szigete teret ad az innovatív beszélgetéseknek is, melyeken keresztül nyitottabbak, befogadóbbak lehetünk, emberi történeteket ismerhetünk meg és egymást is inspirálhatjuk. Ilyen beszélgetéseknek és közös elmélkedéseknek ad otthont például a Cinema Hungary / TEDx Budapest Club Sátor vagy a Magic Mirror. Utóbbiban tegnap 17 órától a Láthatatlan melegek címmel volt beszélgetés Steiner Kristóf vezetésével, arról hogy mit tehet az, aki a másságot nem elfogadó és befogadó közösségekben él, három, a járatlan ösvényt választott vendéggel. Míg a TEDx Szigetre települő előadói között Kovácsik Levente lépett fel, aki két éve véghez vitte a lehetetlennek látszót: társával egy 1 méter széles kajakkal, a világon elsőként kelt át az Atlanti-óceánon. A nem mindennapi kalandról és arról, milyen út vezetett a célig mesélt. Morandini Viktor pedig azt állította megtalálta a boldogság titkát, amit megosztott az érdeklődőkkel is.