Pisztolyt, puskát fogtak a mellettük autózókra

Fegyveres fiatalok - Illusztráció
Fegyveres fiatalok - Illusztráció
Sydney – Lőfegyverekkel hadonászó tinédzserek okoztak pánikot péntek reggel Sydney déli részén egy autópályán.

A csúcsforgalomban a nagyvárosba vezető sztrádán, a kocsik közt cikázva három fiú azzal szórakozott, hogy pisztolyokat fogtak a mellettük haladó autósokra. Több koccanást is okoztak, amikor a megrémült sofőrök hirtelen lefékeztek.

Egy 18 és két 17 éves fiú egy autóban ülve rémisztgette a közlekedőket. Azzal viszont nem számoltak, hogy az autósok annyira nem esnek pánikba a felelőtlen “viccelődéstől”, hogy ne tudnák felhívni a rendőrséget. Egy órányi randalírozás után el is kapták a fiúkat.

A kocsi átvizsgálásakor azonban még a rendőrök is meglepődtek, ugyanis valóságos fegyverarzenál került elő az ülések alól: egy pisztoly, egy puska, egy szamurájkard, egy vadásztőr, egy 30 centiméteres pengéjű konyhakés és több csomag töltény a lőfegyverekhez. Azt is megállapították, hogy egyik tinédzser sem volt részeg, bár – megfogalmazásuk szerint – “egy kicsit” mindhárman ittak.

A fiúkat kihallgatták és ellenük fegyverrel való visszaélés, tiltott fegyverbirtoklás, lőszerrel való visszaélés és közlekedési zavar okozása miatt indítottak eljárást.