Helyi közélet

2010.07.11. 15:47

Az LMP megoldotta, holnap kinyitnak az adományraktárak Felsőzsolcán

<p>Felsőzsolca - Az LMP is szomorúan értesült arról, hogy az árvíz által leginkább sújtott Felsőzsolcán nincs rendben az adományok kezelése.</p>

Jávor Benedek az LMP országgyűlési képviselője az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnökeként csütörtökön a helyszínen tájékozódott a kialakult helyzetről.
Polgármester úrral és a segélyszervezetek vezetőivel történt egyeztetés alapján az LMP több területen tud segíteni.
A kormányzati támogatás és az egyéni felajánlások felhasználásának átrendezése, az önkormányzatnak nyújtott logosztikai és kommunikációs segítségnyújtáson túl a legfontosabb kérdés az adományok kezelése.
Az Önkormányzat nem tudta megoldani a tárgyi adományok kezelését, ezért egy sportcsarnoknyi ruhát és más adományt még nem osztottak szét.
Az LMP azonnali segítségként önkénteseket szervezett a hétvégére, és szombaton 35 fővel segítette a ruhaválogatást, amely ma is folytatódott, hogy holnap reggel a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében megnyíljanak az adományraktárak Felsőzsolcán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában