Pintér Sándor: több lesz az utcán a rendõr, mint eddig

A jelenleginél több rendõrre lesz szükség a közbiztonság megerõsítéséhez és a közrend visszaállításához – mondta Pintér Sándor leendõ belügyminiszter hétfõn, miután Orbán Viktor ismertette új kormányának tagjait. Pintér hozzátette: beiktatását követõen két héten belül már érdemi eredményeket lehet elérni, elsõsorban a már meglévõ rendõri állomány átvezénylésével és az utcai szolgálat megerõsítésével.

A belügyminiszteri poszt várományosa hangsúlyozta: elsõsorban a kistelepüléseken erõsítené meg a rendõri jelenlétet és a kisértékû bûncselekmények felderítését, illetve az elkövetéstõl való visszatartást tartja fontos területnek. Azt ugyanakkor a leendõ tárcavezetõ nem tudta megmondani, hogy pontosan mennyi új rendõrre lenne szükség, és azok mikorra tudnak szolgálatba állni.

Pintér elmondta: a jelenlegi rendõrfõkapitányok “jelentõs részével” együtt tud majd dolgozni miniszterként, mert szerinte többségük alkalmas a feladatra és elhivatott, vagyis egy új elképzelés szerint is képesek megfelelõen dolgozni.

Pintér Sándor azt nem tudta megmondani, hogy pontosan mely területek – például a nemzetbiztonság – tartoznak majd a Belügyminisztérium alá, ezért még az államtitkárainak számáról és a személyekrõl sem tudott elárulni részleteket.