Pintér Sándor cége õrizte Overdose álmát – Népszabadság

November közepétõl az Orbán-kormány volt belügyminiszterének, Pintér Sándornak a cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. védte Overdose-t. Az õrzést nem Mikóczy Zoltán rendelte meg, hanem a közpénzekbõl gazdálkodó Nemzeti Lóverseny (NL) Kft.

 A szerzõdés szerint két fegyveres õr napi 24 órában strázsált a ló mellett. A Népszabadság által megismert dokumentumok szerint Pintér cége ezért napi csaknem 60 ezer forintot kapott, s miután megbízatása két hónapra szólt, nagyjából 3,6 millió forintot számlázhatott ki az NL Kft. felé. Vajtó Lajos, a vállalat vezérigazgatója az üggyel kapcsolatban a lapnak azt mondta, hogy a NL Kft. így is 15-20 millió forintot spórolt az õrzési és vagyonvédelmi költségein.

Ezzel együtt Vajtó Lajos szerint könnyen elképzelhetõ, hogy a felépülõben lévõ állat hamarosan ismét testõröket kap. Cége ugyanis tárgyalásokat folytat szponzorokkal, akik finanszíroznák Overdose kamerás õrzését. Hogy ki lenne a szponzor és hogy a Civil vagy valamely más biztonsági s! zolgálat õrizné-e az állatot, arról a tárgyalások jelen állásában nem kívánt nyilatkozni a vezérigazgató.