Pintér Sándor: Az új kormány rendezni fogja az árvízkárokat

Miskolc – Az új kormány első intézkedései között lesz az árvízkárok rendezése – ezt Pintér Sándor, kijelölt belügyminiszter mondta szerdán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ócsanáloson. Pintér Sándor hangsúlyozta, hogy a károk rendezésére elkülönített 800 millió forint biztosan nem lesz elég, hiszen csak Miskolcon napi 50 millió forintba kerül a védekezés.

A kijelölt belügyminiszter szerdán először Miskolcra utána Edelénybe, később pedig Ócsanálosra látogatott.

Az árvíz sújtotta területek közül jelenleg a Borsod megyei Edelényben van a legnagyobb gond. A várost védő töltés kedden több helyen átszakadt. Eddig a víz leginkább mezőgazdasági területek felé áramlott. Az átázott védmű miatt azonban félő volt, hogy olyan helyen is átszakadhat a töltésrendszer, ahol a víz lakott területeket is veszélyeztetne. Molnár Oszkár polgármester kedden bejelentette: ha a meggyengült résznél probléma történik, akár ezer ember kitelepítésére is fel kell készülni.

Pintér Sándor a várhatóan május végén megalakuló új kormány belügyminisztere lesz. Orbán Viktor leendő miniszterelnök május elején mutatta be a következő kormány miniszterjelöltjeivel együtt.