Pintér minisztersége nincs veszélyben

Semmilyen változtatási szándék nincs a korábban bejelentett miniszterjelöltek kapcsán – így reagált Szijjártó Péter a Fidesz szóvivõje és leendõ miniszterelnöki szóvivõ az újságírók kérdésre válaszolva szerdán.

A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy Pintér Sándor, aki a belügyminiszteri poszt várományosa korábban azt mondta, nem gondolja, hogy Gergényi Péter volt budapesti rendõrkapitány törvénytelenül járt volna el a 2006-os oszlatások levezénylésénél, de az ügyészség feladata lesz ezt megállapítani.

Erre Varga Mihály a Fidesz alelnöke, a második Orbán-kormány Miniszterelnökségének leendõ államtitkára “szerencsétlen, elsietett kijelentésnek” nevezte Pintér Sándor leendõ belügyminiszter kijelentését Gergényi Péterrel kapcsolatban.

A Fidesz szerdai alakuló ülésén pedig Orbán Viktor leendõ kormányfõ bejelentette: a kabinet megalakulása után elsõ intézkedései között lesz, hogy miniszterelnöki-biztosnak jelöli ki Balsai Istvánt, akinek a 2006-os októberi események kivizsgálásának felügyelete lesz.
– Független Hírügynökség -