Sport

2014.01.20. 08:53

Miskolci Jegesmedvék: Egy lőtt gól nem ért pontot Csíkszeredán

Csíkszeredában játszott Mol ligás meccset vasárnap a Miskolci Jegesmedvék csapata.

Csíkszeredában játszott Mol ligás meccset vasárnap a Miskolci Jegesmedvék csapata.A romániai túrára a Macikkal tartott Vladimir Dubek is, ám korábbi sérülése mégsem tette lehetővé, hogy a szlovákiai csatár jégre is lépjen Csíkszeredán. Alaposan meglepték a házigazdát a látogatók, akik már a 17. másodpercben megszerezték a vezetést: az egyik erdélyi védő a kapu mögül keresztbe akarta tenni a korongot, ami rövidre sikerült, Metcalfe éppen ott volt, elhappolta a játékszert és villámgyors mozdulattal behúzta azt a HSC ketrecébe (0-1). Rövid időn belül kétszer is emberhátrányba kerültek a népkertiek, ám ki tudták védekezni a hazai akciókat. A 13. percben Tóth A.-t taszajtották palánkra a szeredaiak, a fiatal miskolci hokis csak nehezen tudott felkelni a jégről. Az esetnél vélhetően Popovics olyat mondott, amivel kivívta a játékvezetők haragját, mert „hivatalos személyek megsértése" címen tíz perces büntetést kapott. A harmadból hátralévő időben a lényeges dolgokat tekintve változás nem történt, így fórral mehettek pihenőre a sárga-feketék.

Repkedő büntetések

A második felvonás elején a Jegesmedvék kerültek megint emberhátrányba, de Gyenes és a védelem megoldotta a feladatot. A 27. percben a játékvezetőknek a borsodi kapunál akadt javítanivalójuk, kis szünet után folytatódott az összecsapás. A menet felénél aztán összejött a Sport Clubnak az egyenlítés, Curilla révén (1-1). A Macik válaszolhattak volna viszonylag hamar, de Tóth A.-ék kihagytak két lehetőséget is a csíki kapu előtt. A változatosság kedvéért ismét négyen lettek a Medvék és a kiállított Knox már éppen korcsolyázott vissza, amikor egy szabad korongra Bíró csapott le Gyenes kapuja előtt, s „valahogy" bekerült a hálóba a pakk (2-1). Az ötödik és a hatodik „kisbüntit" is megkapták a látogatók, akik ezen időszakban alig voltak teljes létszámban a küzdőtéren. A harmad utolsó percében kisebb tömegjelent játszódott le a jégen, s hogy még szebb legyen a kiállítási arány, Roczanovot a Curillával való találkozás miatt a játékvezetők kiültették a büntetőpadra.

A harmadik húsz percben nem találtak fogást egymáson a csapatok, ígéretes szituáció nem is egy akadt, de ezzel nem sáfárkodott jól sem a HSC, sem pedig a Jegesmedvék. A kapusok résen voltak, figyeltek, jól mozdultak a lövésekre. Szűk hat perccel a befejezés előtt Gál Sándor kért időt, hogy átbeszélje játékosaival a teendőket. Ugyanezt tette Robert Dever is – 59 másodperc volt vissza. Lejött Gyenes, ami után Becze ütött üres kapus gólt (3-1).

Ma – magyar idő szerint – 18 órától Brassóban játszanak a Jegesmedvék.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)

Csíkszereda, 1300 néző. V.: Lascar, Toparceanu, Keresztes, Sikó.


HSC Csíkszereda: Kozuch – Hruby, Góga, Curilla 1, Mihály, Novak – Salló, Papp Sz. (1), Moldován, Szőcs, Bíró – Flinta, Nagy, Becze 1 (1), Molnár Zs., Danton (1) – Bors, Molnár Z., Péter, Bíró 1, Farkas, Ruczuj (k). Edző: Gál Sándor.

Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – Boyle, Láda, Miskolczi, Rafaj, Szilágyi – DeBruyn, Hegyi, Hajós, Popovics, Tóth A. – Durco, Vojtkó, Metcalfe 1, Faith, Knox – Roczanov, Fliszár, Budai R., Duschek (k). Edző: Robert Dever.


Kiállítások: 2 perc, illetve 14 perc + 10 perc fegyelmi (Popovics).


Gál Sándor: – Egy jó Miskolcot győztünk le fegyelmezett játékkal.

Robert Dever: – Jól kezdtünk, de különösen a második harmadban nem tudtuk a saját játékunkat játszani a rengeteg kiállítás miatt. Hétfőn jobban kell játszanunk, mert szükségünk van a pontokra.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!