Friss hírek

2009.11.04. 15:34

Tömegtüntetés egy színdarab ellen, amelyben Jézus nõ akar lenni

<p>Nagyjából 300-an gyertyafényes tüntetést tartottak kedden éjszaka az egyik színház elõtt Glasgowban, mert egy olyan darabot mutatott be a színház, amely Jézust transzszexuálisnak ábrázolja. Ezt a BBC közölte szerdán.</p>

A Tron nevû színház mutatta be a "Mennyország Jézus királynõje" címû darabot, amelyben Krisztus egy olyan férfit, aki nõ akar lenni. A színmûvet a skót város meleg, leszbikus, biszexuális, transzszexuális mûvészeti fesztiválja, a "Glasgay" keretében játszották. A fesztivál szervezõi azt mondták a tüntetést kommentálva, hogy õk nem akartak senkit megbántani vagy megsérteni.

A darabot, amelynek premierje egyébként szombaton volt, a transzszexuális Jo Clifford írta és adta elõ. A tüntetõk transzparenseket is magasra emeltek. Az egyiken azt lehetett olvasni, hogy "Jézus a Királyok királya, nem a Mennyek királynõje!" Egy másikra azt írták, hogy "Isten: a Fiam nem egy perverz!" A "Glasgay" egyik producere, Steven Thomson azt mondta, hogy a darab csupán "egy mûalkotás, amelyben egy nemet váltó ember ki akarja fejezni spirituális és lelki utazását az átváltozása kapcsán."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!