Pianínóavató koncertet rendeztek Emődön

A tehetséges növendékek játszottak az avatón
A tehetséges növendékek játszottak az avatón - © Fotók: Magánarchívum
Emőd – Február 6-án rendezte meg Emődön a Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola „Pianínóavató hangversenyét”.

A koncert apropóját az adta, hogy a kormány a Kodály-program részeként két pianínó beszerzésével segítette a Miskolci Tankerületi Központot, ahol az a döntés született, hogy az egyik hangszert az emődi Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei vehetik birtokukba.

file6yso9yva3l22dg794y1_650

Az intézmény sok-sok éven keresztül próbálta használható állapotban tartani azokat a hangszereket, melyeket a diákok használnak zeneiskolai tanulmányaik során. Azonban a hangszerpark állapota minden igyekezet ellenére is egyre romlott, némelyek használhatatlanná váltak, újak beszerzésére pedig nem nyílt lehetőség.

Komoly támogatást kaptak

Ebben akkor történt változás, miután a zeneiskola fenntartása és működtetése a Klikhez került. Ez idő alatt komoly támogatást kapott az intézmény, melynek részeként felújítások és új beszerzések történtek. Ennek a folyamatnak legutóbbi ékes példája az intézménybe érkezett új pianínó, melyet nagy örömmel vett birtokba az ­iskola apraja- nagyja.

file6yso9z1ophkkabe5m7p_650

A „Pianínóavató hangversenyen” az iskola azon növendékei léptek fel, akik az első félévi eredményeik alapján kiemelkedő művészi teljesítményt nyújtottak. Zenei megformálásuk, hangszertechnikai tudásuk kiemelkedő.

– ÉM –