Piactömbi beruházás 24 milliárdért

A Debrecen Áruház helyén, valamint annak környékén épül fel százmillió eurós (24-25 milliárd forintos) beruházással az a hipermodern piactömb, melynek életre hívásában debreceni vállalkozók mellett a német ECE befektetői csoport is oroszlánrészt vállal.

Gyalai-Korpos Gyula, az ECE Projektmenedzsment Budapest Kft. ügyvezető igazgatója a Naplónak elmondta, hogy a helyiekkel együttműködve egy 28 ezer négyzetméteres, 3 plusz 4 szintes, 120-130 üzletet magában foglaló központot építenek, melynek felső szintjén színház és kiállítási csarnok is helyet kap. A szakember hangsúlyozta: a debreceni projekt abban is különbözik a már meglévő hazai ECE-beruházásoktól, hogy nem a német cég, hanem magyar magánszemélyek és társaságok a tulajdonosok.

Mint megtudtuk, jelenleg a megaberuházás engedélyeztetési eljárása van folyamatban, a kivitelezés legkorábban a jövő év végén vagy 2007 elején kezdődhet, és a tervek szerint másfél évet vesz majd igénybe. Tavaly augusztusban még arról számoltunk be, hogy az ECE egy több mint 30 ezer négyzetméteres (a toronyháztól egészen a Mikepércsi úti felüljáró kereszthídjáig húzódó) áruházkomplexumot álmodott a Petőfi tér Nagyállomás felőli oldalára, erről azonban időközben letettek.

P.A.