Helyi közélet

2013.09.26. 20:20

Ózdi vízkorlátozás - Nem tett le a vízpazarlás megszüntetéséről az önkormányzat

Ózd, 2013. szeptember 26., csütörtök (MTI) - Az ózdi közkutakból továbbra is korlátozás nélkül folyik a víz, ugyanakkor a pazarlás megszüntetéséről nem tett le az önkormányzat.

Ózd, 2013. szeptember 26., csütörtök (MTI) - Az ózdi közkutakból továbbra is korlátozás nélkül folyik a víz, ugyanakkor a pazarlás megszüntetéséről nem tett le az önkormányzat.

Az ózdi képviselőtestület csütörtöki ülésén újfent napirendre került a közkutak ügye, miután a korábban megalakult döntés-előkészítő csoport ismételten felülvizsgálta a közterületeken található csapok fogyasztását, és annak lehetőségét, hogy miképp lehetne megakadályozni a vízpazarlást, valamint az illegális vízvételezést. Ez ellen az elmúlt hónapokban olyan műszaki megoldást alkalmaztak, amely megakadályozta a slagok csatlakoztatását a közkutakra.

A csoport 2014. április 14-ig további vizsgálatot javasol a fölösleges kutak lezárására. Ahol csak legfeljebb három lakás ellátása miatt van közkút, ott egy kerti csappal oldanák meg a vízellátást.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város képviselő-testülete tavaly december 11-én kezdte vizsgálni a településen működő 123 közkutat, ugyanis volt olyan kút, amelyből egymillió liter víz fogyott egy év alatt. A vizsgálatok eredményeként 62 közkúton az önkormányzat csökkentette a víznyomást, 27 közkutat pedig megszüntetett.

Ez ellen az augusztusi melegben pártok és civilszervezetek tiltakoztak. Az ózdi önkormányzat visszaállította az eredeti szolgáltatást, ugyanakkor azt is világossá tette, hogy az ipari mennyiségű vízfogyasztásnak gátat akar szabni.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában