Piac: engedély volt, nincs, lesz?

Miskolc – Igencsak úgy tűnik, hogy engedély nélkül bontották el vasárnap a miskolci Búza téren a piaci pecsenyéssort. A pecsenyés pavilonokkal kapcsolatban folyik jelenleg is a bontási engedélyezési eljárás.

„Arra a kérdésre, mely szerint az illetékes hivatal visszavonta-e a piac bontási és építési engedélyét, Veres István így válaszolt: Mi nem kaptunk semmilyen határozatot, ez ugyanis nem a városgazda kht., hanem a beruházó, azaz a Miskolci Piac Fejlesztő és Üzemeltető Zrt. ügye…
Vasárnap nyilatkozta ezt sajtótájékoztatóján a városgazda kht. igazgatója. Az ügy: a városgazda elbontotta a Búzatéri piacon még megmaradt pecsenyésbódékat. A pecsenyések felháborodva keresték-keresik igazukat.
Az első fokú építési hatóság, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal miskolci irodájának vezetője, Paszternák István elmondta lapunknak: kiadtak bontási és építési engedélyt a Miskolci Piac Üzemeltető és Fejlesztő Zrt-nek, ezt az engedélyt azonban február végén visszavonták. Mégpedig azért, mert kiderült: az engedélyezési eljárásba – nem a hivatal hibájából – nem vonták be az egyik ügyfelet. (Más forrásból tudjuk: az ügyfél az egyik pecsenyés. Ő volt az, aki fellebbezett az engedély ellen.)
A múlt péntekenek olyan határozatot adott ki a hivatal, ami a piac területén minden, korábban kérelmezett bontást engedélyez, kivéve a pecsenyesütőket. De jelenleg még ez a határozat sem jogerős, így ez sem végrehajtható, vagyis nem lehet bontani semmit.
A pecsenyés pavilonokkal kapcsolatban folyik jelenleg is a bontási engedélyezési eljárás. Ebben az új helyzetre (a lebontásra) tekintettel fog a hivatal döntést hozni pár napon belül.