Magyarország

2010.01.28. 16:47

Nyitnak a korcsolyapályák a Balatonon

<p>Több helyen megnyíltak csütörtökön a jégpályák a Balatonon, a hétvégéig pedig várhatóan az összes part menti város kijelöli a biztonságosan korcsolyázható szakaszokat. A Balatonon átlagosan 15 centiméteres a jégvastagság.</p>

Hivatalosan nyolc helyen nyílt csütörtökön jégpálya a Balatonon, de volt, ahol még csak a pályát tisztították, a legtöbb korcsolyázót pedig a hétvégére várják. Addigra várhatóan az összes part menti város kijelöl korcsolyázható szakaszokat.

A kijelölt helyeken most 14-15 centiméteres a jég, a hétvégén már több helyen jégkarnevállal, és játékos rendezvényekkel várják az érdeklõdõket.

Csak a part közelében biztonságos, beljebb jóval vékonyabb, mindössze 8- 10 centiméteres a jég - tájékoztatott a Balatoni Vízirendészeti Rendõrkapitányság vezetõje. Horváth László arra figyelmeztet, hogy senki ne menjen jármûvel, de biciklivel sem a jégre, mert könnyen beszakadhat. Emellett rossz látási viszonyok között és éjjel sem szabad a jégen lenni, mert a sötétben könnyû eltévedni. A kijelölt korcsolyázó helyeken mindenhol mentõõr ügyel a biztonságra, ha valaki mégis bajba kerül a vízirendészet ingyenesen hívható 1817 számán lehet segítséget kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!