Phoenix KK: Külföldön is végzi a kiosztott munkát az új kosaras

A vezetőedző tanácsokat oszt – még tavaly
A vezetőedző tanácsokat oszt – még tavaly
Tiszaújváros – Egyelőre tizenketten dolgoznak a Phoenixnél, köztük három nyíregyházi fiatal.

Hétfőn elkezdte a felkészülést a 2015/2016-os NB I/B-s bajnokságra a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK férfi kosárlabdacsapata. A foglalkozást – továbbra is – Brunyánszky István edző vezette, Szendrey Zsombor másodedzővel egyetemben. Az idénynyitó tréningen részt vettek: Benőcs Dávid, Magyar László, Varga Ádám, Kovács Zoltán, Szeiberling Máté, Keresztesi István, Kovács Bence, Bartovics Ákos, Kilyen Örs, továbbá három fiatal nyíregyházi kosaras.

Varga Ádám új feladatot kap, az utánpótláscsapatoknál lévő edzőknek is besegít majd – tette hozzá mindehhez Brunyánszky István. – Magyar Laci az utóbbi időben, minden szezon indulásakor azt mondja, ez lesz neki az utolsó, de én bízom benne, hogy nem… Remélem, legalább addig játszani fog, amíg én tettem annak idején, ugyanis 37 évesen vonultam vissza…

Változatosság

A Tisza-partiaknál kedden délelőtt atlétika jellegű edzés szerepelt a programban, délután pedig a csarnokban folytatódott a munka. Ma szintén ezen ritmus szerint dolgoznak a játékosok, csütörtökön és pénteken egy tréning lesz, a hétvége pedig szabad.

– A játékosok kaptak egyéni programot, e szerint dolgoztak a nyári szünetben, ezt kellett végrehajtaniuk – nyilatkozta a Phoenix vezetőedzője. – A teendők azt a célt szolgálták, hogy ne kelljen visszanyúlni az alapokhoz a most elkezdett edzéseken. A fizikai felkészülést minden egyes start alkalmával hangsúlyozom, nálam ez nagyon fontos, de azzal azért vigyázom, hogy legyen benne változatosság. A nyári egyéni felkészülés főként a láb és a törzsizmok megerősítéséről szólt, amely véleményem szerint elengedhetetlen ehhez a sporthoz.

Rehabilitációs munkán

A Phoenixhez a jövő héten még érkezhet új játékos, de szeptembertől becsatlakozhat a munkába az Egerben is megfordult tiszaújvárosi Pongrácz Gergely, aki pillanatnyilag még külföldön dolgozik, itt is edz egyéni program alapján. Amint azt már megírtuk: elment a dél-borsodiaktól Kóthay László és Berta Dániel, az előző bajnokság végén megsérült, vállműtéten átesett Joó Tamás pedig a legoptimálisabb számítások szerint is csupán az év végén szállhat be a többiek közé. A korábban szintén megsérült Pöstényi Zoltán rehabilitációs munkát végez, egyéni feladatokat kap a vezetőedzőtől, ő októberben térhet vissza, akkortól edzhet maximálisan. Az újvárosiaknál kérdés Sitku Ernő személye, aki már két és fél szezon óta segíti a Phoenixet. Rá továbbra is számít a klub, az egykori kiváló válogatott azonban Nyíregyházán szakmai igazgató, így majd attól is függ a játéka, hogy a nyírségieknél éppen milyen elfoglaltsága lesz.

A Phoenix felkészülési programja egyelőre tervezés alatt áll, az biztos, hogy 8–10 edzőmeccs szerepel a tervek között, ezen belül szeptemberben (a 37. hét végén) egy hazai rendezésű nemzetközi torna.

ÉM-MI

Október elején kezdődik a bajnokság

A bajnokság első helyezettje a 2016/2017-es bajnoki évben az NB I A csoportos bajnokságban indulhat. A bajnokság 24. helyezett csapata kiesik az NB I/B csoportos bajnokságból. A pontvadászat – a tervek szerint – október első hétvégéjén kezdődik.
hirdetés


hirdet�s