Pezsgő a pezsgőfürdőhöz

Pezsgő a pezsgőfürdőhöz
A város és az egész megye idegenforgalmának fellendülését is várják a szakemberek a Nyíregyháza-Sóstófürdőn szombaton megnyitott élményfürdőtől.

Az 1,65 milliárd forint értékű beruházáshoz 800 millió forint állami támogatást nyert a város, amely másfél évtizede megkezdett fejlesztési munka újabb eredményeként tekint a 15 hónap alatt felépült fürdőkomplexumra.

Az eseményen köszöntőt mondó Veres János pénzügyminiszter a határon átívelő kapcsolatok bővülésben is szerepet szánt a fürdőnek, míg Pál Béla, a turisztikai fejlesztésért felelős államtitkár azt javasolta: az új szolgáltatást kössük össze a megye idegenforgalmi értékeinek bemutatásával.

Csabai Lászlóné polgármester a konfliktusokat legyőző összefogás sikerét emelte ki, majd a fürdő funkcionális egységeit Belus Tamás, az üzemeltető Sóstó Gyógyfürdők Rt. vezérigazgatója mutatta be. Az üzemeltető jelezte: a próbaüzem során észlelt hibákat kijavították.

Egy nagy pezsgő is dukált Belus Tamásnak, a Sóstó Gyógyfürdők Rt. vezérigazgatójának, aki a Sóstói Vállalkozói Klub tagjaitól kapta a nemes nedűt. A gesztus apropóját pedig az adta, hogy a vállalkozók remélik: ettől az üzleti élet is megpezsdül.

Ez a beruházás olyan küzdelmekkel is járt, amelyeket megspórolhattunk volna, de a konfliktusokkal és olykor méltatlan vitákkal is nehezített időszakot le kell zárni. A jövőt kell tervezni, s most már azokkal az új alapokkal, amelyeket az új fürdő teremtett – utalt az újszerű szolgáltatásban rejlő lehetőségekre Csabai Lászlóné a hétvégi megnyitón.

Pál Béla, a turisztikai fejlesztésért felelős államtitkár pedig nem restellte bevallani: ő bizony Krúdy tollából ismerte meg Sóstót, ahol „télen csak a cincérek mennek aludni”, mert az emberek bizony élénk társadalmi életet éltek itt. A régi időknek ezt a pezsgését kell visszaszerezni, s ehhez teremt új színteret az élményfürdő.

Belus Tamás tájékoztatójában elmondta: a fürdő funkcionális egységei a családi életciklushoz is igazodnak, s a próbaüzem során felmerült hibákat kijavították. Úgy ítélte meg: itt adott minden feltétel, amely igazi közéleti hellyé teheti az élményfürdőt.

– Nyéki Zsolt –