Petőfi tér II. – mindjárt kész, még nem adták át

Petőfi tér II. – mindjárt kész, még nem adták át
Miskolc – Átadták? Mielőtt elkészült volna? Többen is úgy tudják: igen. De nem. A miskolci Petőfi tér mellett lévő zöldterület rendezési és parkosítási munkái a vége felé közelednek.

Olyannyira, hogy többen tudni vélik: már át is adták a teret, holott az még nincs kész. Veres László, a miskolci városháza szóvivője elmondta: a terveket az ARC Építész Kft.,Dobos Sára kertépítő és Rostás László vezető építésztervező készítette.
A kivitelezési munkákat közbeszerzési eljárás keretében a Vitexis Kft. nyerte el, 54 millió forint vállalási áron.
A park területe ötezer négyzetméter, a munkák tavaly július végén kezdődtek, és e hó közepén fejeződnek be.
A zöldterület rendezésének célja a közpark és az intézménykert egymással harmonizáló rendszerré fejlesztése.

A parkszerkezet tengelye a parkhoz levezető lépcsősor tengelye. A gyalogosközlekedési nyomvonalak irányát a templomkert bejáratához szervezték a tervezők, úgy, hogy egyben biztosították a kelet-nyugati irányú összekötéseket is a kiépült dísztér és a lakótelep gyalogos úthálózata felé.
A gyalogossétányok a templomkerttől a város felé tölcsérszerűen kinyílnak, így a templom látványa szerves részévé válik a díszparknak.
A dísztér északi oldalán tíz autónak épült parkoló.
A pihenőpark tartózkodási terei: a kiemelt szegélyekkel védett virágfelületek közötti kisebb díszterek, a kelet-nyugati sétányok találkozásában levő csobogók, a vízér és tavacskák.
A park területén természetes kő, beton anyagú térkő és aszfaltburkolatok váltakoznak, a növények egy- és kétnyári virágok, talajtakaró cserjefoltok, egyedi cserjék, valamint sorfák.

SzG

 

Korábban

Parkosítás a Petőfi tér mellett
Megkezdődött Miskolcon a Petőfi tér mellett lévő zöldterület rendezési és parkosítási munkáinak kivitelezése.