Friss hírek

2009.09.22. 10:34

Wertán Zsolt: Többen is egészségre ártalmas lakásokban élnek Terézvárosban

<p>Csaknem 400 önkormányzati bérlakás penészes és így az egészségre is káros Terézvárosban. Wertán Zsolt a fõvárosi közgyûlés KDNP-frakciójának tagja, Terézváros önkormányzati képviselõje kedden azt mondta, hogy a kerületi önkormányzat nem segít a lakók gondjain, csak levelezget velük.</p>

Összesen 1300 lakás van a terézvárosi önkormányzat tulajdonában, amelyek 30 százaléka komfort nélküli szükséglakás. Wertán Zsolt szerint a komfort nélküli lakások nagyobb része penészedik, így káros az egészségre és tulajdonképpen lakhatatlan. A politikus példaként egy 9 négyzetméteres lakást említett, amelyet már 30 éve bérel a benne lakó pár. A falak az utóbbi években penészedni kezdtek, ezért a lakók megkeresték a polgármesteri hivatalt, ahol ugyan elismerték, hogy baj van az épülettel, azonban azt mondták, hogy egy nem az önkormányzat, hanem a ház gondja.

Wertán Zsolt elmondta, hogy az önkormányzat nem keresi a megoldást, csupán leveleket küldözget az embereknek. A politikus szerint azonban viszont kezelhetõ lenne a probléma, mert a kerületben van csaknem 100 üres lakás, ahová be lehetne költöztetni a lakhatatlan házakban élõket.

A politikus most az ÁNTSZ-hez fordul, hogy állapítsák meg, hogy a lakásokban élõk egészsége a penészedés miatt veszélyben van. Emellett benyújt a közgyûlés elé egy elõterjesztést is, amelyben arra kéri az önkormányzatot, hogy mérjék fel az érintett 400
lakást, az ott lakók egészsége érdekében.

Wertán szerint a lakások rendbetételére elég lenne néhány millió forint. Ennél több pénz megy el a kerületben a negyedik alpolgármester bérére, a polgármester luxusautójára vagy az évente nem kevés pénzbõl megrendezett terézvárosi bálra - mondta a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!