Peruban feladták a reményt, hgy még túlélőket találnak a földrengés után

Peruban magyar idő szerint vasárnap hajnalban feladták a reményt, hogy bárkit élve találjanak a földrengés sújtotta Pisco város Szent Kelemen Székesegyházának romjai alatt. A múlt szerdai 8-as erősségű földrengés pont akkor döntötte össze a templomot, amikor az egy gyászszertartás miatt tömve volt emberekkel.

Pénteken még élve mentették ki a székesegyház romjai alól azt a papot, aki a gyászmisét mondta. Ez sokakat reménnyel töltött el. A pappal együtt hat embert hoztak ki élve. De utána, egész szombaton már csak holttesteket találtak a helyi és nemzetközi mentők, akik kutyákat és modern érzékelőberendezéseket is bevetettek.

Nemcsak a székesegyház, hanem Pisco városának kétharmada is összeomlott, a 130 ezer lakó nagy része földönfutóvá vált. A lakóházak romjai között még sok a holttest, jelentette be a mentést irányító rendőrezredes, Alfaro Lagos.

A hivatalos adatok szerint egész Peruban 500 ember halt meg a földrengés következtében, és több mint 1600 sérült meg. Azt még mindig nem tudni, hányan tűntek el.