Perelnek a rendőr kismamák – Magyar Hírlap

Még nincs döntés arról, kifizetik-e a rendőrkismamák 13. havi bérét azok után, hogy egyikük jogerős pert nyert ezügyben. Szakszervezeti becslés szerint körülbelül 300-an várják, hogy megkapják pénzüket, ami átlagosan 150 ezer forinttal számolva évente nagyjából 45 millió forint kiadást jelentene a rendőrségnek. Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóoszályának vezetője azt mondja: a dombóvári asszony ügyében született ítélet […]

Még nincs döntés arról, kifizetik-e a rendőrkismamák 13. havi bérét azok után, hogy egyikük jogerős pert nyert ezügyben. Szakszervezeti becslés szerint körülbelül 300-an várják, hogy megkapják pénzüket, ami átlagosan 150 ezer forinttal számolva évente nagyjából 45 millió forint kiadást jelentene a rendőrségnek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóoszályának vezetője azt mondja: a dombóvári asszony ügyében született ítélet nem precedensértékű, így nem kaphatja meg automatikusan minden érintett a pénzét. Németh Lajos biztatásul hozzátette, hogy minden bizonnyal fizetni fognak, de azt nem tudta megmondani, hogy a kamatokat is hozzászámolják-e.