Percek, események; jegyzőkönyv

Percek, események; jegyzőkönyv
Végigtámadta a Diósgyőr a mérkőzést, de a mindent eldöntő gólt csak a 87. percben sikerült megszerezni, hiába volt korábban is több ígéretes lehetőség.

1. perc: Miro döntött úgy a kaputól 24 méterre, hogy lövéssel próbálkozik, lefelé vágódó kísérlete azonban a léc fölött hagyta el a játékteret.

6. perc: Pintér a jobbösszekötő a helyéről, 22 méterről vállalkozott lövésre, de lábáról a labda a kapu fölé szállt.

10. perc: Takács Z. végezte el a Honvéd szabadrúgását a baloldalról, aki minden trükk nélkül erősen a bal alsó sarok felé küldte a labdát, de azt Kövesfalvi másodszorra megfogta.

15. perc: Takács Z. adott jó labdát Alvesnek, aki 11 méterről estében a kapu fölé perdített.

38. perc: Dancs jobb oldali szögletére Baranyai emelkedett a legmagasabbra, de 8 méterről a kapu fölé fejelt.

41. perc: Halgas adott be jobbról, a hosszú oldalon Horváth Ferenc nem érte el a labdát, jó lett viszont Sipekinek, aki 14 méterről kapásból bombázott, a jobb alsó sarokra, de a vetődő Tóth I. hárított.

42. perc: Halgas ismét jól adott be, ezúttal is Sipeki lőhetett, aki 17 méterről “felülírta” a kaput.

43. perc: Tisza Tibor és Horváth Ferenc a 16-osnál, középen, a kapunak háttal állva próbált lövőhelyzetbe kerülni. Ez végül Tiszának sikerült, de a jobb alsó sarokra tartó löketét a kapus hárította.

44. perc: Halgas ezúttal is a jobb szélről kanyarított a kapu elé, a rövid oldalon Sipeki tűnt fel, de nem tudott belefejelni a labdába és ez majdnem becsapta Tóht I.-t, akinek végül mégis volt lélekjelenléte visszakapaszkodni középre, és a gólvonalon elcsípte a játékszert.

46. perc: Dobos maradt üresen a baloldalon, aki betört a 16-oson belülre, majd 8 méterről lőtt, de a rövid alsó saroknál Kövesfalvi bravúrral védett.

58. perc: Takács Z. a felezővonal közeléből ívelt előre szabadrúgást, amelyet a 11-es pont környékéről Alves fejelt a jobb kapufa mellé.

59. perc: Sipeki kitűnő labdát adott a 16-os bal sarkáról a felfutó Halgasnak, aki 12 méterről tiszta helyzetből a kapust találta el, így középkezdés helyett szöglet következhetett.

69. perc: Halgas Tibor adta be a labdát jobbról, Horváth Ferenc fejelhetett, de ezt követően kirúgással folytatódott a játék.

70. perc: Tisza ugratta ki Halgast, aki még tolt egyet a labdán, majd a 11-es pontról a kifutó Tóth I.-be bombázta a ziccert.

80. perc: Sipeki jobb oldali szabadrúgása után röviden szabadított fel a Honvéd, a labda Halgas elé került, aki 20 méterről a kapufa fölé durrantott.

82. perc: Sipeki jobb oldali szögletét Gáspár fejelte a jobb kapufa mellé.

87. perc: Halgas a vendég térfél közepének jobb oldaláról remekül ívelt középre, a 11-es pontnál Horváth Ferenc két védő között liftezett fel, és a kiinduló Tóth I. felett a hálóba fejelt, 1-0.

88. perc: Egy hazai jobb oldali akció végén a túloldalon, a 16-oson belül Vitelki elé került a labda, aki 12 méterről a rövidre lőtt, de Tóth I. a helyén volt.

89. perc: Tangara kapta meg a labdát, majd 24 méterről meglőtte, de az elkerülte a jobb felső sarkot.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó Borsodi Liga, 10. forduló:

Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd 1-0 (0-0)

Diósgyőri stadion, 8000 néző. V.: Arany (Erős G., Kelemen).
Diósgyőri VTK: Kövesfalvi (6) – Farkas V. (6), Katona (6), Gáspár (6), Farkas N. (6) – Vitelki (6) – Siminic (4), Pintér (5), Sipeki (6) – Horváth F. (7), Tisza (6). Vezetőedző: Pajkos János.
Budapest Honvéd: Tóth I. (7) – Kovács N. (6), Baranyai (6), Udvari (6), Takács Z. (6) – Miro (5), Dancs (6), Csobánki (5), Dobos (6) – Genito (4), Alves (5). Vezetőedző: Aldo Dolcetti.

Csere: Siminic helyett Halgas (7) a 36., Dobos helyett Lázár (-) a 63., Alves helyett Tangara (-) a 76., Pintér helyett Lipusz (-) a 85., Dancs helyett Venczel (-) a 88., Sipeki helyett Mogyorósi (-) a 91. percben.
Gólszerző: Horváth F. (1-0) a 87. percben.

Mestermérleg
Pajkos János: – Megérdemelten nyertünk, mert a mérkőzés folyamán a mi akaratunk érvényesült, végig mi irányítottuk a játékot, és egy jól játszó ellenfelet múltunk felül. Gratulálok a fiúknak, köszönjük a közönség biztatását.Aldo Dolcetti: – Elégedett voltam a csapat teljesítményével, annak ellenére, hogy mi valamivel szűkebb területen játszottunk, mert nekünk is voltak veszélyes akcióink ezen a nyitott mérkőzésen. A gól viszont olyan pillanatban született, ami után nem volt esélyünk – az idő rövidsége miatt – hogy játékban, az eredményben változtatni tudjunk.