Percek, események; jegyzőkönyv

Percek, események; jegyzőkönyv
Hét idegenbeli bajnoki mérkőés után játszhatott ismét Diósgyőrben a DVTK a labdarúgó NB I. 8. fordulójában. A “hazatérés” “pontosra” sikerült, de akár a két elvesztett ponot is lehet sajnálni.

3. perc: Az első vendégtámadás góllal végződött, a jobb oldali akciónál a hazai védelem röviden és középre szabadított fel, a labda Demjén elé került, akinek 17 méterről leadott lövése Gáspáron megpattant, irányt változtatott, így a dermedten álló Kövesfalvi is csak nézte, hogy a labda a kapu jobb oldalában köt ki, 0-1 (öngól).

14. perc: Binder vezetgette a labdát, majd kapura szúrta 17 méterről, a játékszer a bal alsó sarok mellett zúgott ki a pályáról.

16. perc: Sipeki adott remek labdát Horváth Ferencnek, aki a kaputól 15 méterre igazgatni kezdte azt, így a soproniak körbevették és leszerelték.

17. perc: Tisza a baloldalról húzott be a 16-oson belülre, majd a bal felső sarkot célozta meg, de Balogh J. megfogta a lövést.

26. perc: Binder jobb oldali szögletére Gáspár emelkedett a legmagasabbra, aki 8 méterről, középrol a kapu jobb alsó sarkába fejelt, 1-1.

32. perc: Demjén a jobb oldalról lotte keresztbe a labdát, amelyet Landerl vett át, néhány mozdulat után 16 méterrol lott, de kísérlete elkerülte a jobb alsó sarkot.

38. perc: Tisza jobboldalai beadását középen Gáspár csúsztatta meg, ám a hosszú oldalon Horváth Ferenc néhány centivel lemaradt a labdáról.

43. perc: A hazai védelem eladta a labdát, Cotan köszönte és megiramodott a kapu felé, majd 16 méterről a csak pár centivel tévesztette el a bal alsó sarkot.

49. perc: Fülöp jobbról centerezte be a labdát, Cotan próbált lőni 10 méterről, de elé léptek, így szögletrúgás következhetett.

50. perc: Horváth A. elé került a labda a kaputól 20 méterre, aki jobbal a bal felso sarok mellé bombázott.

53. perc: Binder baloldali szabadrúgására a hosszú oldalon Gáspár emelkedett az égbe, de fejese a bal alsó sarok helyett elgurult a kapu előtt.

60. perc: Sipeki játszotta magát tisztára, majd 25 méterrol rászúrta a labdát a jobb felső sarokra, de Balogh J. szögletre paskolta a lövést.

68. perc: Sipeki a ismét távoli lövésre szánta el magát, de ezúttal 20 méterről pontatlanul célzott, néhány centivel a bal alsó sarok mellé.

70. perc: Farkas Viktor is távolról próbálkozott, több mint 20 méterrol leadott löketét a jobb felso sarok elol piszkálta ki a kapus.

81. perc: Egy gyors vendégakció végén Demjén került ziccerbe, de pontatlanul célzott, így fellélegezhettek a hazai drukkerek.

84. perc: A baloldalon kevergettek a hazaiak, a labda Tisza elé került, aki eltévesztette a jobb felső sarkot.

91. perc: Ismét Sipeki került lövőhelyzetbe, de a jobbösszekötő helyéről a jobb alsó sarok mellé bombázott.

92. perc: Csordás ugrott ki a jobb szélen, és remekül találta el a labdát, ami talán a hosszú oldali kapufát is súrolva hagyta el a játékteret.

BCs

Jegyzokönyv

Labdarúgó NB I., 8. forduló:

Diósgyőri VTK – FC Sopron 1-1 (1-1)

Diósgyőr, 4000 néző. V.: Sápi (L. Tóth Lajos, Vígh T.)
Diósgyőri VTK: Kövesfalvi (7) – Farkas V. (5), Katona (5), Gáspár (5), Farkas N. (4) – Halgas (4), Vitelki (5), Sipeki (6), Binder (5) – Horváth F. (4), Tisza (4). Megbízott edző: Zoran Kuntić.
FC Sopron: Balogh J. (7) – Bagoly (5), Ibric (6), Costisor (6), Hanák (5) – Demjén (6), Sifter (5), Horváth A. (5), Cotan (5) – Landerl (4), Cigan (4). Megbízott edző: Selymes Tibor.

Csere: Cigan helyett Fülöp (6) a 28., Landerl helyett Csordás (5) a 46., Halgas helyett Siminic (-) a 75., Horváth A. helyett Ivancsics (-) a 85. percben.
Sárga lap: Horváth A. a 41., Bagoly a 67., Sifter a 83. percben.
Gólszerző: Gáspár – öngól (0-1) a 3., Gáspár (1-1) a 26. percben.

Mestermérleg
Zoran Kuntić: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, de a gól után sikerült talpra állnunk, voltak helyzeteink, és sikerült is egyenlítenünk. Várható volt, hogy a vendégek kontrára játszanak, és volt is egy-két veszélyes támadásuk, de szerencsére jól védekeztünk. Igazi, kidolgozott ziccerünk sajnos nem volt, a távoli lövések pedig célt tévesztettek.Selymes Tibor: – Jól kezdtük a találkozót, de előnyünk birtokában nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk. A labda földön tartása helyett ívelgettünk. Az egy pont Diósgyőrben nem rossz, bár ha jobban figyelünk, ez lehetett volna három is.