Pénztárgépek – NGM: már igényelhetnek támogatást az újonnan kötelezettek

Pénztárgépek - NGM: már igényelhetnek támogatást az újonnan kötelezettek
Pénztárgépek - NGM: már igényelhetnek támogatást az újonnan kötelezettek
Budapest – Már igényelhető a kasszánként 50 ezer forint támogatás a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), amely a 2017. január elsejétől újonnan kötelezett vállalkozásoknak jár – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

Az online pénztárgépek használatára januártól kötelezett vállalkozásoknak mindössze egy nyomtatványt kell benyújtaniuk az adóhivatalhoz. A NAV öt napon belül visszaküldi az üzembehelyezési kódot, és azt, hogy a vállalkozó jogosult a támogatásra. A NAV válaszlevele a kassza megvásárlásakor a gyakorlatban 50 ezer forintos kedvezményt ér, ennyivel kevesebbet kell majd fizetni a pénztárgépért.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy csak az új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgép beszerzésekor jár az 50 ezer forint összegű segítségnyújtás az államtól. Az érintett – a tárca számításai szerint 20 ezer vállalkozás – öt pénztárgéptípusból választhat, amelyből három hordozható kassza. Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek nem állandó üzemeltetési helyen nyújtják szolgáltatásukat – mint például a taxisok -, GPS-sel ellátott, hordozható pénztárgépet kell beszerezniük.

A NAV honlapján egy külön fül alatt – http://nav.gov.hu/nav/ado/online_penztargepek_friss – a témához kapcsolódó összes információ megtalálható, többek között a támogatott pénztárgéptípusok listája, és innen letölthető a nyomtatvány is.

A támogatás a 2017. január elsejétől kötelezetteknek jár, a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet; a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását; a plasztikai sebészeti tevékenységet; a diszkó, táncterem működtetését; a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszőröknek, fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak.

– MTI –