Sport

2013.01.23. 20:45

Az esélyesebb budapestiek győztek

Előrehozott bajnoki találkozót játszott szerdán idegenben az Albrecht-MVSC-MVSI röplabdacsapata.

Előrehozott bajnoki találkozót játszott szerdán idegenben az Albrecht-MVSC-MVSI röplabdacsapata.

Elég bizonytalanul kezdte a Miskolc a fővárosi csatát, több hibát is vétettek a látogatók, nem voltak pontosak a feladások (9-3). A TF is óvatosan röplabdázott, ám ahogyan nőtt az előnyük, egyre bátrabbak lettek nyitásban, mindig ,,megtaláltak valakit" a zöld-fehérek oldalán (15-7). A visszatámadott labdákból nem tudtak érvényesülni a borsodiak, az Aluprof ugyanakkor határozott volt ezen a téren.

Ahogy melegedtek bele a mérkőzésbe a házigazdák, úgy léptek el a második játszmában is a riválistól (10-3). Az Albrecht edzője, Toma Sándor szerkezetet is váltott ebben a felvonásban, Szabó B. helyére Sitkey érkezett univerzálban, centerben Bertók B., míg szélen maradt Lapis. Nem igazán jött ki a játék, ám Toma mester szerette volna látni, hogy ki, melyik állásban miként reagál.

Lapis kezdett ütő poszton a harmadik menetben, illetve az alap csapat, amely ekkor blokkokat mutatott be, szép pontokat hozott. Ez volt az a játszma, amikor szebbik arcát mutatta az MVSC (15-10, 21-15), így kellett volna kezdeni is... Ezen részt egyébként nem Rédeivel a feladóban nyitotta a Vasút, Kiss V. játszott, majd a felvonás felétől ugyanitt Sivák is megkapta a lehetőséget Toma Sándortól.

ÉM

Jegyzőkönyv

Aluprof-TF-Budapest – Albrecht-MVSC-MVSI 3:0 (10, 6, 17)

Budapest, 200 néző. V.: Kiss, Stefik.

Aluprof-TF-Budapest: Oláh, Gyenge, Lakatos E., Antal, Tóth, Erdős Zs. Csere: Kötél (liberó), Lutter, Bánlaki, Gyimes, Hornok, Kolada. Edző: Hollósy László.

Albrecht-MVSC-MVSI: Radomszki, Sitkey, Rédei, Kovács, Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy Zs. (liberó), Jobbágy (liberó), Lapis, Kiss V., Sivák, Bertók. Edző: Toma Sándor.

Hollósy László: – Fegyelmezetten játszva, az akaratunkat rá tudtuk kényszeríteni a Miskolcra.

Toma Sándor: – Voltak a meccs során jó periódusaink, próbáltam mindenkinek játéklehetőséget biztosítani a meccsen. Az első szett kezdeti bizonytalansága rányomta bélyegét a játékunkra.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!