Pénztárcát találtak Mádon, egy farönk alá rejtették el

Akt.:
Az iratokat egy locsolóban találták meg
Az iratokat egy locsolóban találták meg - © Fotók: police.hu
Mád, Szerencs – Hamar azonosították, majd elfogták a rend­őrök a mádi buksza­tolvajokat.

Jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy 29 éves és egy 34 éves mádi lakossal szemben.

dscf9657_650

A gyanúsítottak május 11-én 13 óra körül Mádon, az egyik élelmiszerbolt előtt találtak egy pénztárcát, amiben személyes iratok és több mint százezer forint volt. A férfiak nem szolgáltatták vissza jogos tulajdonosának a tárcát és annak tartalmát, hanem a pénzt elrejtették egy farönk alá az iratokat pedig egy locsolókannába.

Gyorsan kattant a bilincs

A bejelentést követően a rend­őrségi nyomozók pár órán belül azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiakat. A rendőrök a megtalált pénztárcát, az iratokat és a pénz nagy részét visszaadták jogos tulajdonosának.

dscf9656_650

A Szerencsi Rendőrkapitányság az esettel kapcsolatban felhívja a figyelmet, hogy aki a megtalált értékeket nem adja le a hatóságoknál, nem szolgáltatja vissza jogos tulajdonosának és eltulajdonítja azt, akkor bűncselekményt követ el.

– ÉM –