Pénzt ajánlott a rendőrnek az ittas sofőr Debrecenben

A stoptáblánál, álló kocsinak ütközött egy ittas asszony Debrecenben. A 49 éves debreceni nő igazoltatása után, 50 ezer forintot ajánlott a rendőröknek azért, hogy ne vegyenek tőle vér-és vizeletmintát. Az eset múlt hét csütörtökön történt, de a rendőrség csak kedd reggel számolt be róla. A részeg sofőr ellen vesztegetés miatt is eljárás indul.

A 49 éves debreceni nő autójával az előtte, stoptáblánál álló személygépkocsinak ütközött. A balesetben nem sérült meg senki. A rendőrök, a szemmel láthatóan ittas asszonnyal szondát fújattak, ami igazolta gyanújukat. Ezután vér- és vizelet mintavételre előállították az asszonyt, aki a kocsiban ülve 50 ezer forintot ajánlott a rendőröknek, ha eltekintenek a mintavételektől, és nem veszik el a vezetői engedélyét sem. A rendőrök nemet mondtak az ajánlatra – közölte kedden Zákány-Szőke Bernadett, a debreceni rendőrkapitányság hivatalvezető-helyettese.

A nőnek nem csak a vezetői engedélyét vették el, hanem eljárás indult ellene ittas járművezetés miatt, sőt a Debreceni Nyomozó Ügyészség előtt vesztegetés miatt is felelnie kell.