Pénzszállító-rablás Tokajban – már van gyanúsított

Egy 25 éves miskolci fiatalembert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy kirabolt keddre virradó hajnalban Tokajban egy pénzszállítót és az egyik kísérőt megölte. A férfit keresik. Közben továbbra is orvosok vizsgálják a támadást túlélő kísérőt, illetve megkezdődött rendőrségi kihallgatása is.

A rendőrök egy 25 éves miskolci fiatalembert gyanúsítanak azzal, hogy megtámadta és kirabolta éjszaka Tokajban a pénzszállítót és az egyik kísérőjét megölte – jelentette be Vereczkei Csaba, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. A férfit egyelőre keresik, országos körözést adtak ki ellene. Bár eddig egy gyanúsított van, nem zárják ki azt a lehetőséget sem, hogy voltak társai is.

A pénzszállító még hétfőn este Nyíregyházán gyűjtött be pénzt, majd Miskolc felé indult. A tulajdonos cég még az esti órákban bejelentette, hogy nem találják a járművet. Végül hajnalban egy mezőgazdasági munkás talált rá és a holttestre Tokaj közelében, a főúttól egy kilométerre egy gazos úton. A férfi értesítette a rendőrséget is.

Azt még nem tudni pontosan, hogy a járművet hogyan térítették le a főútról és hogy a kísérőt hogyan ölték meg. Annyit tudni, hogy nem fegyverrel. Nem tisztázott egyelőre az sem, hogy mennyi pénzt vittek el.

A pénzszállító másik kísérőjét egy lakossági bejelentés alapján találták több kilométerre a támadás helyszínétől. Egyelőre orvos vizsgálja és már megkezdődött a kihallgatása is.

A rablás és gyilkosság miatt száz rendőr nyomoz jelenleg is.