Pénzszállító-rablás Tokajban – agyonverték az egyik biztonsági őrt

Fegyverüket nem használták ugyan a Tokajban történt pénzszállító-rablás elkövetői, de az autóban utazó egyik őrt úgy megverték, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőrségi tájékoztatás szerint a pénzszállító másik őre sérülések nélkül úszta meg a támadást, őt a kifosztott autótól messzebb találták meg.

A rendőrség segítségét a biztonsági cég kérte hétfőn késő este, miután a páncélozott pénzszállító autójukat utoljára Nyíregyházán látták és a személyzettel nem tudták felvenni a kapcsolatot. A járművet előbb a szabolcsi rendőrök kezdték keresni, a kutatást később Borsod-Abaúj-Zemplén megyére is kiterjesztették.

A hétfőn este elrabolt pénzszállítót végül kedden hajnalban találták meg Tokaj közelében, a főúttól egy kilométernyire, egy gazos földúton. A kifosztott autó mellett megtalálták az egyik őr holttestét, akit olyan súlyosan megvertek, hogy belehalt sérüléseibe. A másik őr túlélte a támadást – komolyabb sérülést nem szenvedett. Őt egy lakossági bejelentés után találták meg a támadás helyszínétől távolabb, az ő kihallgatása még tart. A rendőrség tájékoztatása szerint a támadók nem használták a fegyverüket.

A rendőrség kéri, hogy aki tud valamit a bűncselekmény körülményeiről, az hívja a 107-es rendőrségi számot.