Pénziránytű Alapítvány: pénzügyi hét miskolci diákoknak

Budapest/Miskolc – Miskolc Önkormányzata és a Pénziránytű Alapítvány a miskolci fiatalok pénzügyi kultúrájának fejlesztése érdekében egyhetes rendezvénysorozatot tartott, amelyen a helyi általános és középiskolások játékos, interaktív foglalkozásokon bővíthették pénzügyi ismereteiket.

Az alapítvány MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Kriza Ákos, Miskolc polgármestere kérte fel a Pénziránytű Alapítványt a program megszervezésére. A szeptember 25-28. közötti rendezvénysorozaton az alapítvány szakemberei a város általános és középiskoláiban bemutató órákat, játékos és ismeretterjesztő foglalkozásokat tartottak.

A Magyar Nemzeti Bank támogatásával a lakosság pénzügyi kultúrájának felmérésére – az OECD ajánlásai és módszertana alapján – a Pénziránytű Alapítvány rendszeresen végez felméréseket, kutatásokat. A felmérések arra hívják fel a figyelmet, hogy Magyarország mind a lakosság pénzügyi ismereteit, mind a gyakorlati alkalmazást tekintve elmarad a fejlett országoktól.

Csütörtökön a pénzügyi hetet egy szakmai nap zárta, ahol Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára bemutató órát tartott a diákok számára az államháztartás és a költségvetés témakörében, illetve a Pénziránytű Alapítvány a pedagógusok számára rendezett tájékoztatót.

A Pénziránytű Alapítvány 2008 szeptemberében jött létre, azzal a céllal, hogy a hatóságokkal, civil szervezetekkel és piaci szereplőkkel együttműködve pénzügyi tudatosságot fejlesztő programokat dolgozzon ki. Alapítói a Diákhitel Központ, a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank. Az alapítvány non-profit közhasznú szervezet.

– MTI –