Pénzhamisító bandát fogtak a rendõrök Makón

Pénzhamisító bandát fogtak a rendõrök pénteken Makón. Az öttagú társaság hamis húszezreseket gyártott, a pénzt összesen hát alkalommal váltatták fel. Mindannyiuk ellen eljárás indult.

Az öttagú bûnbandát pénteken kapcsolták le a rendõrök Makón. A társaság hamis húszezreseket gyártott, a taktikájuk az volt, hogy alacsony összegért vásároltak az üzletekben. Mint kiderült, lebukásukig összesen hét alkalommal váltatták fel az általuk gyártott bankjegyeket. Elõfordult, hogy egy idõs nénihez csöngettek be azzal, hogy piros paprikát vennének tõle. A bûncselekmény sorozat valószínûleg folytatódott volna, ha a rendõrök nem csapnak le rájuk, mivel már elõre legyártottak 340 ezer forintnyi bankjegyet – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Csongrád Megyei Rendõr-fõkapitányság.

A hamis pénz készítésével egy 17 éves nagylaki fiatalembert, míg a forgalomba hozatalával egy 34, egy 17 és egy 19 éves makói fiatalembert gyanúsít a rendõrség. Utóbbi fiatalnak édesanyja segített abban, hogy a tõle kapott pénzzel fizetett a boltban. A nyomozók a házkutatásnál lefoglalták a még fel nem használt hamis bankókat és a gyártáshoz használt technikai eszközöket is.

A banda tagjai ellen pénzhamisítás gyanúja miatt indult eljárás.. Kihallgatásuk alatt valamennyien részletes beismerõ vallomást tettek. A 19 éves fiatalember vallomásában 11 kerékpár ellopását is beismerte, így a rendõrség – õrizetbe vétele mellett – indítványozta elõzetes letartóztatását is.Sporthírek