Pénzbüntetést kaptak a pofozkodó börtönőrök

72 ezer forinttól 100 ezer forintig terjedő pénzbüntetést kapott a a Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsától azt a négy börtönőrt, akik még tavaly október 10-én előzetes letartóztatásban lévő fiatalokat egymással pofoztattak.

A szerdán reggel kezdődött tárgyaláson gyorsan megszületett az ítélet, mivel a börtönőrök elismerték a pofoztatás tényét, emellett bocsánatot kértek az akkor előzetesben lévő fiataloktól – tájékoztatta a Független Hírügynökséget dr. Lele András alezredes, a Szegedi Katonai Ügyészség szóvivője.

A vádirat szerint még tavaly október 10-én egymást kellett pofoznia a kecskeméti börtön folyosóján öt előzetes letartóztatásba helyezett fiatalnak, mert erre utasította őket az egyik börtönőr. Aki nem ütött elég nagyot a társaira, az őröktől kapott pofont. Az őröket a börtön parancsnoka jelentette fel, miután az esetről értesült.

Az ügyészek először csak a szolgálatban lévő négy börtönőr ellen indítottak vizsgálatot hivatalos beosztásban elkövetett bántalmazás miatt, később egyikük ellen megszüntették az eljárást. Ezt követően a börtönőrök közvetlen szolgálatvezetője ellen is eljárást indítottak, aki végignézte a történteket, de nem tett semmit, hogy leállítsa beosztottait.

A négy férfi ellen hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és más bűncselekmények miatt indult eljárás.