Pénzbírságot kapott a Miskolci Egyetemi Napokon verekedő biztonsági őr

Akt.:
A biztonsági őr a Miskolci Egyetemi Napokon bántalmazott egy férfit - illusztráció
A biztonsági őr a Miskolci Egyetemi Napokon bántalmazott egy férfit - illusztráció
Miskolc – A bíróság nem találta bizonyítottnak a súlyos testi sértést.

A Miskolci Járásbíróság garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek azt a biztonsági őrt, aki a Miskolci Egyetemi Napokon bántalmazott egy férfit. Ellenben a súlyos testi sértés vádja alól az őrt felmentette.

Kapott egy ütést, elesett

A férfi tavaly májusban a Miskolci Egyetemi Napokon biztonsági őri feladatokat látott el, és a Rockwell Clubba való beléptetést végezte. A későbbi sértett és unokatestvére aznap este már ittas állapotban szórakozni indultak, de éppen ezen állapotuk miatt nem akarták őket beengedni a szórakozóhelyre. Többször is próbálkoztak a bejutással.Amikor sokadszorra próbálkoztak, egyikük az egyik biztonsági őrtől kapott egy ütést, amitől elesett, 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, ő azonban magánindítványt nem terjesztett elő az ütés miatt, nem kérte a vádlott felelősségre vonását. Az unokatestvére azonban nyolc napon túli gyógytartamú lapocka és kulcscsont közötti ízületi ficamot szenvedett. A bíróság ezen utóbbi sérülés miatti súlyos testi sértés vádja alól – bizonyítottság hiányában – felmentette a vádlottat. Az ugyanis nem volt megállapítható, hogy hogyan keletkezett a sérülés, nem kizárt, hogy azt a férfi elesése okozta.

A bíróság így kizárólag a garázdaság bűntettében találta bűnösnek a férfit és – első fokon – 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, figyelembe véve azt is, hogy a foglalkozása biztonsági őr, akinek pontosan a garázda cselekmények megakadályozása volt a feladata. Az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslat kapcsán, így az ítélet nem jogerős.

ÉM-SZB


Vendégeket ütött ok nélkül az egyetemen egy biztonsági őr - illusztráció
Miskolc - A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy biztonsági őrként dolgozó 27 éves férfival szemben, aki az egyik egyetemi szórakozóhelyen vert meg két vendéget. A vádlott férfi Miskolcon az Egyetemváros egyik szórakozóhelyén dolgozott biztonsági...