Pénz nélkül is korszerűbben

Mint azt a tiszalúci példa is mutatja, beruházási költségek nélkül korszerűsíthetik fűtési rendszereiket a települések. Fűtési refernciák [.pdf – 37KB]

A dél-borsodi Tiszalúcon avatták fel a napokban a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége energetikai tanácsadójaként működő Regionális Fejlesztési Vállalat által kiépített hőszolgáltatási rendszert, amely a településen működő iskolák és a művelődési ház fűtését hivatott biztosítani a legkorszerűbb módszerekkel.

A társaság saját beruházásként építette meg a vezetékes gázzal működő rendszert és tizenkét évre szóló szolgáltatási szerződést kötött az önkormányzattal. Ezáltal a településnek egy fillérjébe sem került a beruházás és havonta is csak annyit kell költenie erre a célra, mint amennyit eddig. Soós Csaba ügyvezetőtől megtudtuk, hogy a futamidő végére a fűtési rendszer tulajdonjoga átszáll az önkormányzatra.

Referenciaként szolgál

Nánássy Miklós, Tiszalúc polgármestere elismeréssel szólt berházás gyorsaságáról, hiszen a település önkormányzata július végén döntött az ajánlat elfogadásáról és immár két hete próbaüzemét tölti a rendszer, ez idáig hibátlanul.

A referencia bemutató szerepét is betöltő avatáson jelen volt a megye több polgármestere. Közülük Samu István, Sajószentpéter első embere jelezte, hogy a társaság ajánlatának birtokában hamarosan a város képviselőtestülete elé akarja terjeszteni, hogy a pétei közintézmények fűtését is ilyen lízingrenszerben korszerűsítsék.

SzB