Péntektől újabb útfelújítások kezdődnek Budapesten

Két helyszínen folytatódik a fővárosi önkormányzat útfelújítási programja. Pénteken a IV. kerületi Szent Imre utcában, szombaton pedig az V. kerületi Alkotmány utcában is megindulnak a felújítási munkálatok – áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Pénteken indul a IV. kerületi Szent Imre utca felújítása a Leiningen Károly és a Görgey Artúr utca között. A munkát a szegélyek bontásával és építésével kezdik. Várhatóan vasárnap marják fel a régi útburkolatot, illetve a szerelvényeket helyezik szintbe. Jövő hétfőn aszfaltoznak, és felújítják a buszmegállót is. A munkák alatt útszűkületre, illetve szakaszos félpályás lezárásra kell számítani, amelyet jelzőőrök irányítanak. A területen 30 kilométeres sebességkorlátozás és parkolási tilalom lép ideiglenesen életbe. A forgalom jövő szerdán állhat ismét helyre.

Augusztus 2-án, szombaton kezdődik az V. kerületi Alkotmány utca felújítása a Bajcsy-Zsilinszky út és a Kossuth tér között. A munkát ezen a hétvégén a régi útburkolat marásával kezdik. Jövő hétfőtől egész héten át a gránitszegélyeket és a parkolási füleket építik. Egy héttel később kezdik az aszfaltozást. Az Alkotmány utcában mindkét irányban kerékpársávot építenek, de felújítják a járdákat is, ám ez nem zavarja majd a gyalogosforgalmat. A felújítás során egy-egy sávban haladhat az autósforgalom. A munkaterületen ideiglenesen 30 kilométeres sebességkorlátozás és parkolási tilalom lép életbe. A forgalom várhatóan augusztus 15-én állhat helyre.