Péntekre várják a "Múzeum-Körút" ötvenezredik látogatóját

Péntek délelőttre várják a Magyar Nemzeti Múzeumban megrendezett “Múzeum-Körút “című kiállítás ötvenezredik látogatóját. A december közepén nyílt tárlat az elmúlt 150 év festészetének ritkán látott alkotásait mutatja be. Az intézmény a nagy érdeklődés miatt keddtől hosszabbított nyitvatartással, este nyolcig várja a látogatókat.

A “Múzeum-Körút” című kiállítás érdekessége, hogy egy állami múzeum és egy magánalapítvány, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) közös rendezésében valósult meg. A tárlaton 86 művész 144 remekművét állították ki.

Együtt látható például a Magyar Nemzeti Múzeumban őrzött Mányoki Ádám festette Rákóczi portré és a KOGART gyűjteményéhez tartozó, Rákóczi feleségét, Sarolta Amália hercegnőt ábrázoló képmás. A kiállítás anyagában szerepel Gulácsy főműve, az Ópiumszívó álma és Csontváry Jeruzsálemben című képe is.

A Magyar Nemzeti Múzeum sajtóreferense a Független Hírügynökségnek elmondta, péntek délelőtt fogadják majd a kiállítás ötvenezredik látogatóját. A fokozott érdeklődés indokolta, hogy a kiállítást hosszított nyitva tartási időben, vagyis este nyolcig nézhesse meg a közönség – tette hozzá Lovas Judit.

A 150 év magyar festészetének alkotásait bemutató kiállítás március 18-ig látogatható.