Pénteken sorsoltak a BL-ben

Kisorsolták a BL negyeddöntő párosításait
Kisorsolták a BL negyeddöntő párosításait
Athén – Magyar idő szerint péntek délben, Athénban sorsolták ki a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosításait.

A legjobb nyolc között három angol, a Liverpool, a Chelsea és a Manchester, két olasz, a Milan és a Roma, egy német, a Bayern, egy spanyol, a Valencia és egy holland, a Fehér Csabát is a soraiban tudó PSV képviselteti magát.

A sorsoláson eldől az is, hogy az egyes negyeddöntőkből továbbjutó csapatok kivel mérkőznek meg az elődöntők során. A legjobb nyolc között már nem érvényes az a szabály, hogy azonos nemzetiségű klubok nem játszhatnak egymás ellen, így kialakulhat akár a 2005-ös elődöntő visszavágója is, ahol a Liverpool a Chelsea-t ejtette ki, egy vitatott Luis Garcia góllal. Egy esetleges Milan-Bayern összacsapáson a németeknek esélyük lenne visszavágni a tavalyi nyolcaddöntő második mérkőzésén elszenvedett milánói 1-4 miatt.


A BL negyeddöntõ
párosítása
AC Milan–Bayern München

PSV Eindhoven–Liverpool

AS Roma–Manchester United

Chelsea–Valencia

A legjobb nyolc közül a Milan nyert eddig a legtöbbször BL-t, illetve elődjét BEK-et, összesen hatszor.

Hatodjára nyerhet viszont a Liverpool is, akik 2005-ben épp a Milan-t búcsúztatták a döntőben.

A Bayern eddig négyszer emelhette magasba a trófeát, de a legfájóbb pont talán az 1999-es Manchester United ellen elvesztett döntő, amikor Solskjaerék a 90. és 91. percben lőtt gólokkal fordítottak és nyerték meg a klub története során másodszor a serleget.

Fehér Csaba klubja, a PSV eddig egyszer tudott diadalmaskodni Európa futball elitjében, még 1988-ban, Guus Hiddink vezetésével olyan játékosokkal, mint Ronald Koeman vagy Eric Gerets.


A BL negyeddöntõ
párosítása
AC Milan–Bayern München

PSV Eindhoven–Liverpool

AS Roma–Manchester United

Chelsea–Valencia

A Valencia kétszer játszott döntőt, de mindkétszer elbukta, legutóbb 2001-ben a Bayern ellen tizenegyesek döntöttek.

Az AS Roma és a Chelsea is története első győzelmét ünnepelhetné Athénban.
Milan-Bayern csata a negyeddöntőben
Az első mérkőzéseket árilis 3-4-én, a visszavágókat pedig egy héttel később április 10-11-én rendezik. Az elődöntők időpontja április 24-25. és május 1-2., a sorozat fináléja pedig május 23-án, Athénban lesz.