Pénteken indulnak a magyarok a hajléktalan foci VB-re

Immár negyedik alkalommal indulnak magyarok a Hajléktalan Labdarúgó Világbajnokságon. Idén Olaszországban, Milánóban rendezik meg a versenysorozatot, a magyar csapat szeptember 4-én, pénteken indul- mondta a Független Hírügynökségnek Rákos András, a válogatottat mûködtetõ Oltalom Sportegyesület elnöke. Hozzátette, hogy 48 ország képviselteti majd magát a megmérettetésen.

Nyolc játékos és két kísérõ indul szeptember 4-én hajnalban Budapestrõl Milánóba, a Hajléktalan Labdarúgó Világbajnokságra. A versenyt immár hetedik alkalommal rendezik meg, idén 48 ország válogatottja indul rajta- mondta Rákos András.

A magyar csapat 2006-ban vett részt elõször a hajléktalan foci VB-n.. Eddig minden évben a középmezõnyben szerepeltek- mondta Rákos András, a válogatottat mûködtetõ Oltalom Sportegyesület elnöke.. A csapat 2006-ban még 48 ország közül a 36. helyen végzett, de 2007-ben már a 12. helyezést érték el a vb-n. Tavaly pedig a 23. helyet szerezték meg az 56-ból.

Rákos András elmondta, hogy a versenyzõk kiválasztásnál az volt a legfontosabb szempont, hogy folyamatosan részt vegyenek az edzéseken, és lelkesen játszanak. Hozzátette, hogy nem minden játékos él fedél nélkül, de valamennyi indulónak rossz a szociális háttere.

Az Oltalom Sportegyesületet azért hozták létre négy éve, hogy a sport segítségével újra reményt adjanak a hajléktalan embereknek. A csapatjáték által ugyanis a hajléktalanok újra úgy érezhetik, hogy tartoznak valahová, sikerélményeket szerezhetnek, visszanyerhetik az önbecsülésüket.