Pénteken folytatódnak a tárgyalások Ferihegyen

Bár a hat repülőtéri reprezentatív szakszervezet engedett eddigi követeléséből, egyelőre nem sikerült megállapodniuk a tulajdonos Celebi GH Kft.-vel, így bármikor lehet újabb sztrájk a ferihegyi repülőtéren – tudta meg a Független Hírügynökség a Forgalmi és Rampatisztek Szakmai Szakszervezetének (FORTISZ) elnökétől.

Peres Gábor elmondta, hogy az eddigi 18-20 százalékos alapbéremelés helyett 15 százalékos ajánlatot tettek a vezetőségnek, de ők továbbra sem hajlandóak elmozdulni a nulla százalékos alapbéremelést és az 1+2 százalékos teljesítményhez kötött bónuszt tartalmazó ajánlatuktól.

A tárgyalásokat pénteken délben folytatják és ha nem sikerül megegyezni újabb munkabeszüntetés lehet a ferihegyi repülőtéren.
Kedden délután már egy háromórás sztrájkot tartott a földi kiszolgálást végző Celebi GH Kft 120 dolgozója. Többek között a jegykezelők, a poggyászrakodók, a gépkocsivezetők és a rampatisztek szüntették be a munkát. Akciójuk 22 járatot és csaknem kétezer utast érintett.

A csütörtöki és pénteki tárgyalásoktól függetlenül biztosan lesz munkabeszüntetés szombaton a repülőtéren. A 75 főt foglalkoztató, üzemanyagtöltést végző RÜK Kft ugyanis már szerdán bejelentette, hogy szombaton délelőtt 11 órától este 6 óráig sztrájkolnak, 15-18 százalékos béremelést követelve, szemben a munkáltató 7,5 százalékos ajánlatával.