MVLC

2019.11.18. 17:30

Nem „nagy” játékkal, de nyertek

OB I-es hazai bajnokit játszott vasárnap este a PannErgy-MVLC férfi vízilabdacsapata.

Molnár István

Fotó: Vajda János

A nyolc nappal korábbi Európa Kupa búcsút követően (az olasz Brescia búcsúztatta a borsodiakat a negyeddöntőben) élvonalbeli csatát vívott a miskolci pólógárda, az A-csoport 7. fordulójában. A házigazda némileg hiányos kerettel állt ki, hiszen Lőrincz műtét után lábadozik, Manzi sérült, Vismeg Zs. pedig vasárnap már két utánpótlás mérkőzést is letudott, és a szabályok értelmében három meccsen nem ugorhat valaki egy nap vízbe. Mindettől függetlenül a csoport tabelláján harmadik MVLC volt az esélyesebb a hetedik, utolsó előtti hajdúságiakkal szemben. A ráúszás után a napokban elhunyt olimpiai bajnok Szívós Istvánra emlékeztek a megjelentek, gyásszünettel.

Kettő találattal

Az első miskolci akciónál Misicet szerelték hárman, a DVSE a támadását kapufával fejezte be. Az MVLC csapatkapitánya a második esélyt már nem hagyta ki (1-0), aztán emberelőnyben Banicevic posztolt jó helyen, a kapufánál (2-0). Megúszásból nem tudta tovább növelni az előnyt a miskolci együttes, de a Debrecen sem, mert a korosztályos válogatott Mizsei hárított. Passzhibák és pontatlanság jellemezte a hajdúságiakat, ám védekezésben nem voltak rosszak. Bedő centerben remekül bújt ki ellenfele szorításából (3-0), aztán a negyed utolsó percében Smitula szépített (3-1). A kék sapkások még előnyben is pólózhattak, és kapufáig jutottak.

A második nyolc percet áthúzódó hátránnyal nyitotta az MVLC, és Nagy Á. el is hozta a labdát a ráúszásnál. Támadását elszórakozta a házigazda, viszont hátul megvolt a szükséges blokk. Smitula kegyetlenül kilőtte a bal selső sarkot (3-2), ez egyfajta ébresztő is lehetett a PannErgynek. A harmadik emberfórból Stojanovic a bal alsó sarokba lőtt (4-2), aztán később a negyediknél Kósik védeni tudott. Kontrát fújtak a házigazdánál, és két kiállítást, amikor már lejárt, akkor tüzelt jól Fekete (4-3). Mizsei szépen avatkozott közbe, majd Nagy Á. sunyin lőtt, meglepve Kósikot (5-3). Vancsik befordult, és gólt dobott (5-4), a vendégek hibáztak előnyben. 11 mp-vel a félidő előtt Nagy Á. látta meg a rést (6-4), a válasz Kovácsé volt, fölé lőtt.

Kellett izgulni

Kovács G. lepte meg Mizseit, ismét csak egy volt közte (6-5), aztán Misicet választották el úgy a labdától, hogy büntetőt kapott – Nagy Á. bevágta (7-5). A miskolci kapus hátrányban jó irányba mozdult, Stojanovic a másik oldalon elmérte a sarkot. A kékek is kiharcoltak egy ötméterest, de Kovács G. löketét megfogta Mizsei. Macsi M. kiváló ütemben engedte el a labdát (7-6), majd előnyben Misicnek nem volt pontos a bejátszás. Krijestorac nyugtatta magát és a nézőket (8-6), aztán Rádli bombázott Mizseibe. Bejátszást húztak le az eggyel kevesebben lévő debreceniek, Fekete az ellentámadásból 8-7-re hozta a DVSE-t. Stojanovic lövésébe csak beleérni tudott Kósik (9-7), a harmadik negyedben még Misic is góllal jelentkezett (10-7).

 

A befejező játékrész kezdetén hosszan támadhatott a házigazda, eredmény nélkül, viszont a Debrecen megkapta második büntetőjét, ezt Fekete értékesítette (10-8). Vadovics, Zsilák és Smitula ekkor már kipontozódott, Stojanovic meg nem találta el a vendégkaput, és rövid időn belül másodszor sem. Még azért kellett izgulni, mert a DVSE érezte a lehetőséget, nagyon kellett az MVLC részéről egy jó hátrányos védekezés. Aztán amikor előnyben Misic bezúzta a játékszert Kósik mögé (11-8), eldőlt a csata 3:42 perccel a befejezés előtt. Fekete és Macsi M. úszott meg, utóbbi lökte a labdát az üres hazai ketrecbe (11-9), majd Mizsei védésére azért még szüksége volt a házigazdának. Krijestorac emelhette a kezét a levegőbe (12-9), Macsi P. pedig még kozmetikázott (12-10). Kósik még kétszer védett, az eredmény már nem változott, a miskolciak az újabb három pontnak köszönhetően üldözik az éllovas Ferencvárost és a második Szolnokot.


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – Debreceni VSE 12-10 (3-1, 3-3, 4-3, 2-3)

Miskolc, 200 néző. V.: Tóth, Ercse.

PannErgy-Miskolci VLC: Mizsei – Banicevic (1), Krijestorac (2), Nagy Á. (3), Vadovics (-), Misic (3), Stojanovic (2). Csere: Bedő (1), Hornyák (-), Milicic (-), Vismeg B. (-). Vezetőedző: Vidumanszky László.

Debreceni VSE: Kósik – Kovács G. (1), Fekete (3), Macsi P. (1), Vancsik (1), Rádli (-), Macsi M. (2). Csere: Smitula (2), Zsilák (-), Oltean (-), Stefanidesz (-). Vezetőedző: Miroslav Bajin.

Gól/emberelőnyből: 4/12, ill. 1/9.

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 1/2.

Vidumanszky László: – A három pont megvan, de a többivel nem lehetünk megelégedve. Ha Mizsei nem így véd, fontos pillanatokban, akkor lehet, hogy még szorosabb az eredmény. Ha el lehet lépni, akkor azt meg kell tenni, megadtuk az esélyt a Debrecennek, hogy legyen keresnivalója a vízben. Az Ek-szereplés sajnos rányomta a meccsre a bélyegét, de segíteni csak mi tudunk magunkon.

Miroslav Bajin: – Részvétem a Szívós családnak, gratulálok a Miskolcnak, megérdemelték a három pontot. Megcsináltuk, amit megbeszéltünk, sajnos, sok ziccert és ötméterest is kihagytunk. Ez luxus egy olyan csapat ellen, mint a Miskolc. Szomorú vagyok, mert egy pontot megérdemeltünk volna, büszke vagyok a játékosaimra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!