Pénteken átadják az északi elkerülőt

Akt.:
Pénteken átadják az északi elkerülőt
Miskolc – Átadják péntek délután a Miskolcot északról elkerülő 5,8 km hosszú utat. Az elkerülő az M30-as felsőzsolcai végpontjából indul ki és a 26-os úthoz a Bosch-gyárak közelében csatlakozik.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában 5,8 kilométer hosszan, kétszer 1 sávon lesz elkerülhető a borsodi megyeszékhely. A NIF az M30-ast és a 26-os főközlekedési utat összekötő szakasz megépítésével a KCC 2013 Konzorciumot bízta meg. A konzorcium 13,9 milliárd forintos ajánlatot nyújtott be és 2013 szeptemberében már hozzá is kezdett a kivitelezési munkákhoz.

Az elkerülő az M30-as felsőzsolcai végpontjából indul ki és a 26-os úthoz a Bosch-gyárak közelében csatlakozik. Az útszakasz keresztezi a Sajót, amelyen Szirmabesenyő közelében építettek egy kétszer 54 méter nyílású hidat. Az utat eredetileg késő tavasszal adták volna át, végül kora nyárra sikerült befejezni.

Az utat dr. Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkára, Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője, dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója adja át.