Friss hírek

2010.07.14. 18:20

Megszépül a debreceni Nagytemplom

<p>Csaknem 88 millió forintot nyert pályázaton Debrecenben a nagytemplomi gyülekezet a műemlék belső felújítására. A tíz százalékos önrész összegyűjtéséhez adakozást hirdetett az egyházközség - tudta meg a Független Hírügynökség Vad Zsigmondtól, a Debreceni Református Egyházmegye esperesétől.</p>

Az omladozó vakolat, a beázás és a repedések miatt szükséges a felújítás. A támogatásból lemeszelik a falakat, kicserélik a nyílászárókat és bővítik a nyugati torony kilátóját is, amelyben a Rákóczi-harang található. A toronyban a falfirkákat is eltűntetik. A felújítás során nyolcezer négyzetméternyi falfelületet festenek le, de a munkát úgy szervezik, hogy közben a vasárnapi istentiszteleteket és a programokat a szokott időkben megtarthassák.

A felújítás elkezdéséhez a gyülekezetnek tíz százalék önrészt kell biztosítania, ezért hirdetettek adakozást. A tervek szerint szeptemberben kezdik a munkát, és karácsonyra fejezik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!