Péntek reggelre erősödött kissé a forint

Péntek reggelre erősödött kissé a forint
Budapest  (MTI) – Korrigálta csütörtök délutáni veszteségének egy részét a forint: az eurót 268,59 forinton jegyezték a csütörtök délutáni 269,19 forinttal szemben.

Csütörtökön a svájci frank történelmi rekordot ért el a forinttal szemben 227,40-es árfolyamon, ám péntek reggel már 224,73 forinton állt.
    Az euró is erősödött péntekre a nemzetközi deviza kereskedelemben a csütörtök este a dollárral szemben elért egyhetes mélypontjáról, és erősödött a svájci frankkal szemben elért történelmi árfolyam-mélypontjához képest is.
    Az éjszaka folyamán megszületett a megállapodás Görögország és hitelezői között a második reformcsomag részleteiről, ami egy lépéssel közelebb hozta a pénzügyi támogatás esedékes részletének kifizetését.

    Szerdán és csütörtökön a Fed amerikai gazdasági helyzetértékelését követően fokozódó befektetői kockázatkerülésre az euró folyamatosan gyengült a dollárral és a befektetési menedéknek tekintett svájci frankkal szemben. Miközben történetében elsőször 1,19-es svájci frank árfolyam alá gyengült, csütörtökön kora délután megdőlt a svájci frank árfolyamrekordja forintban is. A svájci frank árfolyamrekordja forintban 227,40 lett, euróban pedig 1,1846.
    Péntek reggelre a piacok a csütörtöki szélsőséges árfolyam ingadozást a rendeződő görög adósságtörlesztési kilátások tükrében már korrigálták. 

Add an Image
    A dollárt 188,40 forinton jegyezték pénteken reggel hét óra után a bankközi kereskedelemben a csütörtök délutáni 190,43 forinttal szemben. Az eurót péntek reggel 1,4263 dolláron jegyezték, míg csütörtök délután 1,4149 dolláron.
    Száz japán jen árfolyama péntek reggel 234,11 forint volt a csütörtök délutáni 236,01 forinttal szemben.
    A lengyel zloty is korrigálta csütörtöki veszteségét, péntek kora reggel 3,99-es euró jegyzés környezetében mozgott a csütörtök délutáni 4,00-ás jegyzésekkel szemben.
    A cseh korona 24,38-as euró jegyzésekről 24,36-ra erősödött.