Péntek este Álom luxuskivitelben premier Miskolcon

Akt.:
Pénteken premier a színházban
Pénteken premier a színházban - © Fotók: Bujdos Tibor
Miskolc – Péntek este újra premier a Miskolci Nemzeti Színházban: Álom luxuskivitelben címmel táncjátékot láthat a közönség a Kamaraszínházban. A Truman Capote regénye alapján készült előadást Kozma Attila rendezte.

Egy fiatal nő hajnalban kilép a taxiból, és megáll a Tiffany ékszerüzlet kirakata előtt, hogy elfogyassza reggelijét. Hogy honnan jött, senki nem tudja. Miután megette a croissant-t és megitta kávéját, hazasétál. Otthon lefekszik aludni. Kapucsengésre ébred. Egy jóképű fiatalember érkezik, egy ágrólszakadt író. Az új lakó.

A Miskolci Balett Truman Capote kisregényét és az Audrey Hepburn főszereplésével készült filmet veszi alapul legújabb bemutatójához. Álmokat látunk, szenvedélyeket, indulatokat, a racionalitás és a szerelem összetűzését, két fiatal kapcsolatát, akik végül nem engedik, hogy tiszta érzelmeiket befolyásolja a rideg világ. Az előadás zenei világa a ’60-as évek ismert jazz-, pop- és alternatív zenéit tükrözi.

A Miskolci Balett idei első bemutatójával egyébként folytatja az irodalmi alkotások és sikerfilmek táncszínházi feldolgozásának vonalát. Tavaly a Casablanca feldolgozása aratott sikert.

A mozgásvilágban emeltük picit a tétet, az alapvetően kortárs mozdulatokra épülő előadásban nagyobb hangsúlyt kaptak a tánctechnikai kifejezőeszközök, mint a színháziak. Igyekszünk a testtel, a testről is beszélni a nézőnek, hiszen sok éves munkánk után mára értő közönsége alakult ki a táncelőadásoknak Miskolcon, így bátrabban kísérletezhetünk már izgalmasabb megoldásokkal. A cél az, hogy szerethető előadás szülessen. Sokáig csiszoltuk ezt az előadást, mert ez is egy csillogó gyémánt a Tiffany kirakatában – mondja az előadásról Kozma Attila rendező-koreográfus.

ÉM


Kozma Attila és Kovalszki Boglárka
Miskolc - A kisregény és a film értékei együtt jelennek meg a darabban. A Miskolci Balett koreográfusával, Kozma Attilával és táncosával, Kovalszki Boglárkával a társulat új bemutatójáról beszélgettünk. A Truman Capote kisregényéből készült Álom luxuskivitelben című darab a hatvanas éveket idézi ...

Kozma Attila
Miskolc - Új – a 2018-2019-es szezonban az első – bemutatójára készül a Miskolci Balett. A Miskolci Nemzeti Színház Kamaraszínházában viszik színre az Álom luxuskivitelben című művet. Kozma Attila koreográfus-rendező Truman Capote Reggeli Tiffanynál című kisregényét és az ebből Audrey Hepburn fő...