Péntek éjfélig meghosszabbított hőségriadó Miskolcon is

Akt.:
Péntek éjfélig meghosszabbított hőségriadó Miskolcon is
Miskolc – Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve az Országos Tisztifőorvos az egész ország területére 2015. július 24-én 00.00 meghosszabbította a kiadott 3. fokú hőségriasztást. Miskolc városa is fenntartja azokat az intézkedéseket, amelyeket a hőségriadó idejére vezetett be.

Ivóvízosztás, párakapuk

A MIVÍZ Kft. munkatársai továbbra is osztanak ivóvizet délelőtt 11.00 órától délután 15.00 óráig a Centrum Áruháznál, a Búza téren és a Villanyrendőrnél. Ugyanebben az időszakban és helyszínen a párakapuk is működnek.

Locsolás

A Városgazda Kft. gondoskodik arról, hogy a belvárosban és a nagyobb forgalmú szakaszokon a hőségriadó ideje alatt locsolják a város útjait.

Közterületi ivókutak

Városszerte több ivókútból enyhíthetik szomjukat a városlakók, ezek a következő helyen találhatók:
LÁEV Kisvasút Lillafüred végállomás, Csanyik-völgy Majális park, Lillafüred buszvégállomás, Lillafüred autóparkoló, Miskolctapolcai park, Népkert, Hajós- Pattantyús úti játszótér, Jézus kútja, Szinva terasz, Centrum, „Spaten” – Szent István tér.

Szökőkutak

A városban működő szökőkutak a nagy hőségre való tekintettel továbbra is 10.00 órától, a Hősök terén 11.00 órától este 9-ig üzemelnek. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szökőkutak vize nem ivóvíz.

Fürdők

A Selyemréti Strandfürdő, a Miskolctapolcai Strandfürdő és a Barlangfürdő továbbra is meghosszabbított nyitva tartással 19.00 óra helyett 20.00 óráig várja a fürdőzőket.

Légkondicionált helyek

A városban több olyan bevásárlóközpont, nagyobb áruház, szolgáltató- és üzlethelyiség van, ahol hűsölni lehet. Ezekről a helyekről a miskolc.hu oldalon az alábbi linken kaphat információt: http://www.miskolc.hu/elet-varosban/kozrend-kozbiztonsag/informaciok-veszelyhelyzetre. A Polgármesteri Hivatal kéri a tulajdonosokat és üzemeltetőket, hogy a hőségriadó idején legyenek tekintettel azokra, akik enyhülést keresve térnek be ezekre a helyekre.

– Koczák Szilvia, sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala –


hoseg-grafikon


Hőség – Több megyében riasztásokat adtak ki a várható zivatar és felhőszakadás miatt

Budapest, 2015. július 23., csütörtök (MTI) – Az ország nagy részén 35 Celsius-fok körüli hőség van, de több megyében csütörtökön kora délután riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat a várható heves zivatarok és a felhőszakadás miatt. Az éjfélig érvényes, a felhőszakadás veszélye miatt kiadott figyelmeztetést több megyében másodfokúra emelték. tovább »

Hőség – Többfelé még a hétvégén is 35 foknál melegebb lesz

Budapest, 2015. július 23., csütörtök (MTI) – A hétvégén már többfelé lehetnek záporok, zivatarok, de még így is sok helyen 35 Celsius-fok feletti maximumhőmérséklet várható. Vasárnap már jobban mérséklődhet a kánikula – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott csütörtöki országos, középtávú előrejelzéséből. tovább »

A hőség próbára teszi szervezetünket!

Miskolc – Elöljáróban, a hőségriasztás három fokozatban határozható meg, melyeknek megfelelően az országos tisztifőorvos riasztást ad ki. tovább »

Hőség – Az állatokat is megviselheti a kánikula

Budapest, 2015. július 23., csütörtök (MTI) – A haszon- és a házi kedvencként tartott állatokat is megviseli a kánikula – mondta el Varga József állatorvos az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. tovább »

Hőség – A következő napokban trópusi időjárásra kell készülni

Budapest, 2015. július 22., szerda (MTI) – A napok óta tartó 35 Celsius-fokot is meghaladó napi csúcshőmérséklettel járó forró időjárás után a következő napokban sokak számára további nehézséget jelenthet, hogy egy közeledő front előtt nedvesebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe, ezért fülledt, már-már trópusi időre lehet számítani – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán Facebook-oldalán. tovább »

Hőség – Péntek éjfélig meghosszabbította a hőségriadót a tisztifőorvos

Budapest, 2015. július 20., hétfő (MTI) – Péntek éjfélig meghosszabbította a hőségriadót a tisztifőorvos – tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-t. tovább »