Példátlan összefogás: focigálával segítenek a leukémiás Szpari-szurkolónak

Tomek Zoltán és felesége a Resovia drukkereivel
Tomek Zoltán és felesége a Resovia drukkereivel
Nyíregyháza – Az öregfiúk-válogatott és a Szpari egykori focistái is pályára lépnek a Continental Arénában.


Sok jó ember ismét összefogott egy nemes ügyért. Miként arról lapunkban már többször beszámoltunk, Tomek Zoltán, a Szpari egyik ismert szurkolója leukémiás.

Gyógykezelésére és támogatására már számtalan akció volt, sportolók, drukkerek, haverok és ismeretlenek segítették határon innen és túlról egyaránt. Szombaton ismét róla szól majd egy önmagában is párját ritkító torna, amelynek bevételét Zoli gyógykezelésére fordítják majd.

Szükséges a transzplantáció

– Sajnos Zolinak szüksége van a transzplantációra, amely a tervek szerint nyáron lesz – kezdte érdeklődésünkre dr. Sarkadi Tibor, a Spartacus 1928 Egyesület vezetője, a torna egyik szervezője. Az esztendő elején volt egy mezfelajánlás, amire a Keleti Front tagjai elkezdték gyűjteni a pénzt, de csak belső kezdeményezésként. Akkor Geri (Rudolf Gergely, a szerk.) megkérdezte, hogy tudna-e segíteni.

– A budaörsi meccsre utazva pattant ki az ötlete, hogy egy focitornával próbáljunk meg ismét segíteni – folytatta Sarkadi Tibor. – A beszélgetést tettek követték, akiket felhívtunk, mindannyian felajánlották segítségüket. Így jöhet létre március 23-án, szombaton a Continental Arénában a különleges találkozó. Ezen előbb a Szpari szurkolói (minden szurkolói csoportból) és a testvérklubunk, a Resovia Rzeszów drukkerei fognak játszani 15 órától. Közülük nagyon sokan segítettek már Zolinak, és látogatták meg őt a kórházban is. Ezt követően az öregfiúk-válogatott lép pályára a Szpari ismert korábbi játékosai ellen. Utóbbi csapatban olyanok játszanak majd, mint Szatke Zoltán, Bajzát Tibor, Göncz Bertalan, Kondora József. Bízom benne, hogy mindenki el tud majd jönni, és ha valamikor lényegtelen az eredmény, akkor most igen.

Az öregfiúk is melléálltak

Miként azt dr. Sarkadi Tibor elmondta, az ötletelésben és a szervezésben is fő szerepet vállalt Rudolf Gergely, a veretes pályafutását tavaly lezáró volt válogatott focista szervezte be.

– Minden hónapban egyszer találkozunk az öregfiúk-válogatott tagjaival a BVSC-pályán, játszunk és beszélgetünk. Miután Sarkadi Tibivel beszéltünk a tornáról, említést tettem erről a legközelebbi találkozón. Örömteli módon mindenki az ügy mellé állt, és a Magyar Labdarúgó–szövetség támogatását is bírjuk. A volt válogatottak közül több mint húszan jelezték, hogy jönnek. Bízom benne, hogy sikeres lesz a torna és valóban sokat tudunk majd segíteni Zolinak. Mert az ő gyógyulása a legfontosabb – nyilatkozta lapunknak Rudolf Gergely.

Geri egyébként az öregfiúk és a Szpari válogatottjában is labdába fog rúgni. Lesz tombolasorsolás értékes nyereményekkel: válogatott játékosok dedikált meze és labdája, illetve Fucsovics Marci egyik kézjegyével ellátott meze.

Jegyek elővételben

A jegyárusítás már elkezdődött, elővételben a Szi–Zo Sportszer Síp u. 18. sz. alatt található boltjában lehet megvenni a belépőket (500 Ft). Természetesen szombaton a rendezvény helyszínén, a Continental Arénában úgyszintén. Itt a program 15 órakor kezdődik, a szurkolók mérkőzése 16–kor, a válogatottak gálameccse pedig 17.30-kor.

ML

Ők jönnek

Az öregfiúk-válogatott kerete.

Kapusok: Disztl Péter, Gelei Károly, Csank János.

Mezőnyjátékosok: Dombi Tibor, Sándor Tamás, Kerekes Zsombor, Böőr Zoltán, Bodnár László, Gyimesi László, Mészöly Géza, Herédi Attila, Szokolai László, Márton Gábor, Nagy II. János, Sallói István, Véber György, Wukovics László, Ladinszki Attila.

Delegációvezető: Csiki Károly. Szövetségi edző: Gellei Imre. Csapatmenedzser: Bazsánt József.


Resovia Rzeszow szurkolói a kórházban látogatták meg Zolit
Nyíregyháza - Már eddig is sokan fogtak össze és támogatják a leukémiás nyíregyházi drukkert. Sokan nem tudták, mit jelentettek azok a transzparensek a Szpari őszi meccsein, amelyekre az volt írva: Kitartás Zoli! Gyógyulj meg Zoli! Aztán a drukkerek között is híre ment, hogy Zoli, azaz Tomek Zoltán...

Nyíregyháza - Cséke György közbenjárásával az NFL egyik legjobb védője, Ngwa Suh mezére lehet licitálni. A bajban lévőnek jól jön a segítség, ismerőstől és ismeretlentől egyaránt. Tomek Zoltán bajban van. A Szpari szurkolója komoly betegségben, leukémiában szenved. Tavaly nyár óta kórházban van, ...