BOON Sziréna

2010.01.28. 09:11

Molnár Oszkár: "a tanúk alátámasztják, amit mondtam"

<p>Miskolc - Személye elleni támadásnak tartja Molnár Oszkár, hogy cigány származású nők beperelték.</p>

Erkölcsi és anyagi kárpótlást kér Molnár Oszkártól kétszáz cigány származású nő. A kereset benyújtásának tényét dr. Szabó József, a B.-A.-Z. Megyei Bíróság szóvivője megerősítette az Észak-Magyarország kérdésre.

Molnár Oszkár edelényi polgármester megkeresésünkre elmondta, hogy a sajtóból értesült a kárigény benyújtásáról. Azt a választásokkal kapcsolatban, a személye elleni támadásnak minősítette. Hozzátette ugyanakkor, hogy az ő feljelentése alapján pedig a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség folytat vizsgálatot, ahol feljelentés kiegészítést rendeltek el az ügyben. A jogi megfogalmazás szerint: „beavatkozás emberi génállományba” történhetett. A polgármester szerint több tanút is kihallgattak már, akik alátámasztják az ő kijelentésének helytállóságát. Sőt az egyik hírtelevízióban azon a környéken megszólaló cigány származású nő maga mondta el, hogy ott gyógyszerrel befolyásolják káros irányba a magzat állapotát. Molnár Oszkár arra kéri a megsértve érzett asszonyokat, hogy jelentsék fel a korábbi szocialista pénzügyminiszter feleségét is, aki 2008 júniusban beszélt a Molnár Oszkár által is szóvá tett jelenségről az MSZP egyik újságja szerint.



Ellenkereset

"A fejemre olvasott sértő mondatok elhangzása előtt megszólalt egyik, cigány származású képviselőasszony társam is, aki pedig azt mondta: a magyar anyák megölik csecsemőiket. Ezt követően szóltam én is e tárgyban – nyilatkozta lapunknak Molnár Oszkár. Hozzátette, hogy a magyar asszonyokat ez a mondat becsületükben és személyiségi jogaikban megsértette. Ők eddig nem tettek feljelentést. „Most azonban, miután a cigány kisebbséghez tartozók az általam elmondottak miatt perbe fogtak, a magyar asszonyok sem maradnak némák. A cigány képviselőasszony ellen hasonló keresetet nyújtanak be, mint azt ők tették ellenem. Még nem tudni, hogy hány magyar asszony csatlakozik ahhoz a pertársasághoz, és hányan kérnek erkölcsi és anyagi kárpótlást azért a kijelentésért" – jelezte Molnár Oszkár.


 

 

 

Forrás: Észak-Magyarország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!